Poliția, din nou în acțiune

326

Poliţiștii gorjeni au intensificat acţiunile, în această săptămână, pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier şi prevenirea accidentelor rutiere. Au fost organizate filtre rutiere, în urma cărora au fost aplicate sute de amenzi. ”În perioada 4 – 7 decembrie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate.
În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 80 de evenimente sesizate pe raza judeţului Gorj, din care 52 au fost sesizate prin apelul de urgenţă 112.
Au fost constatate 27 de infracţiuni, din care șapte contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 31 de persoane fiind cercetate în aceste cauze.
Totodată, au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, din care 89 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, 235 pentru nerespectarea normelor circulaţiei rutiere.
Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 122.000 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 8.250 de lei”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Agenții rutieri au reţinut 18 permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculare pentru starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Un șofer s-a ales și cu dosar penal. În noaptea de miercuri spre joi, bărbatul de 40 de ani, din Urdari, a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 674, având permisul de conducere anulat.
”În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere anulat”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Sfaturi pentru șoferi
Ținând cont de avertizările meteorologilor, conducătorii auto trebuie să știe că prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
În acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here