Poliția Animalelor, în control la adăpostul canin al DP Motru! Zece câini, eutanasiați ilegal

3987

Reprezentanții de la Poliția Animalelor au fost vineri în control la adăpostul canin al Direcției Publice Motru, în urmă informațiilor privind eutanasierea câinilor dorită de conducerea unității. În urma discuțiilor de vineri, purtate cu administratorul interimat al DP Motru, acesta dând asigurări polițiștilor că eutanasierea va privi doar câinii bolnavi din adăpost, respectivii s-au întors. Asta deoarece polițiștii au fost informații de către ONG-uri că s-a pus în aplicare deja eutanasierea a zece patrupede, fără analiza serioasă promisă agenților veniți în control.

În acest caz, Poliția Animalelor și-a trimis reprezentații iar la DP Motru, miercuri, pentru a verifica documentația care stă la baza eutanasierii unui câine, și anume, analiza zilnică a stării de sănătate, întocmirea documentelor de către doctor și, în ultimă fază, dacă se constată că acel animal nu mai are soluție de supraviețuire, să se ia măsura eutanasierii. Acest lucru nu a fost, se pare, respectat la DP Motru, fapt pentru care cei vinovați vor fi pasibili de un dosar penal.
Reamintim că, conducerea DP Motru a solicitat pe 19 mai și pe 25 mai primăriei punerea în aplicare a legii pentru câinii bolnavi și bătrâni, sub pretextul că adăpostul este plin, fără a pune la dispoziție autorității documente ce relevă acest aspect; mai mult, nu s-au făcut campanii de promovare a patrupedelor în vederea adopțiilor, de informare ori de sterilizare, alegându-se, printr-un tertip, sub pretextul animalelor bolnave, eutanasierea a zeci de câini fără stăpân.
Se pare că Poliția Animalelor, venită la adăpost, miercuri, ar fi găsit câini morți, păstrați la frigider. Primăria municipiului nu a fost însă informată de punerea în aplicare a acestor proceduri de eutanasiere, nici verbal și nici în scris. Solicitările făcute pentru eutanasiere au privit doar câinii bolnavi și bătrâni, pentru care nu se mai putea face nimic.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Sa i se ridice ridice medicului veterinar dreptul de liberă practica având în vedere că a încălcat codul de deontologie profesională unde scrie clar ca un medic veterinar trebuie să se abțină de a eutanasia câini clinic sănătoși. Iar boala unui câine o dovedești prin examene clinice , nu la ochi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here