Poliţe de asigurare de milioane de euro pentru şefii CE Oltenia

954

Complexul Energetic Oltenia organizează o procedură simplificată pentru achiziţionarea de servicii de asigurare de răspundere civilă profesională pentru toţi membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului. În total este vorba despre 12 persoane, poliţa de asigurare având o valoare de 20 de milioane de euro.

Aceste asigurări sunt obligatorii prin lege. Ele acoperă eventualele despăgubiri la care ar putea fi obligați şefii CE Oltenia pentru prejudicii cauzate companiei, acționarilor, angajaţilor sau partenerilor de afaceri prin erori, omisiuni sau îndeplinirea defectuoasă în mod involuntar a atribuțiilor de serviciu.
„Poliţa va acoperi şi orice costuri sau cheltuieli de judecată pronunţate împotriva unei persoane asigurate în favoarea unui reclamant. Daunele se plătesc de către asigurator reclamantului în numele asiguratului responsabil de producerea prejudiciului”, se arată în caietul de sarcini.
Mai mult, poliţa va acoperi şi cheltuieli de apărare în legătură cu poluarea, costuri de limitare a pierderilor sau de refacere a imaginii.
Polița are și o clauză opţională de ucidere din culpă, în vederea „acoperirii costurilor de apărare rezultând din orice procedură penală inițiată împotriva unei persoane asigurate”.
O clauză obligatorie este cea legată de practicile privind angajații. Aceasta presupune acoperirea cererilor de despăgubire îndreptate împotriva managerilor referitoare la concediere sau încheiere nelegală a unui raport de muncă, inducerea în eroare, prin declarații false, a unui angajat în derularea raporturilor de muncă sau a unui aplicant, discriminarea la locul de muncă, hărțuirea la locul de muncă, umilirea, defăimarea ori invadarea vieții private la locul de muncă, practici greșite utilizate la angajare, privarea pe nedrept de oportunități în carieră, angajare sau promovare, neglijență și inegalitate în procesul de evaluare, defăimare.
Compania energetică oferă puţin peste 120.000 de lei, fără TVA, pentru încheierea poliţiei de asigurare.
Firmele de asigurare au termen până la data de 11 septembrie să depună oferte, criteriul de atribuie fiind preţul cel mai scăzut. Contractul se încheie pe o perioadă de un an. Vechea poliţă a expirat la începutul lunii iunie.
Consiliul de Supraveghere numără în prezent şase membri, după demisia lui Marius Dumitraşcu.
Este vorba despre Gheorghe Ştirbu – preşedinte, Gabriela Carmen Popa, Marius Mănescu, Eugen Cristian Radu, Mădălin Cornel Eftenoiu şi Petre Mădălin Georgescu – membri. Din Directoratul CE Oltenia fac parte: Gheorghe Sorinel Boza – preşedinte, Ovidiu Bălăcescu, Constantin Bălăşoiu, Dan Vasile şi Daniel Burlan – membri.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here