Polina Tipsie, înapoi la muncă alături de aproape 100 de colegi

123

ceFemeia din Turceni care a şocat în momentul în care a anunţat că vrea să primească un glonţ de la şeful statului, sătulă de umilinţele la care a fost supusă, deoarece a refuzat să stea acasă după ce i s-a desfăcut contractul de muncă în mod incorect, a câştigat lupta cu şefii săi.

Polina Tipsie a fost astfel rechemată ieri la serviciu, prin telefon de către şefii săi, care se scuzau astfel că au aplicat o lege care nu există. Alături de femeia care a ripostat dar şi de inginerul David Stamate care a făcut la fel, au revenit astăzi la muncă alţi aproape 100 de salariaţi care au fost trimişi acasă pe o ordonanţă care nu s-a aprobat.

Refuzul Polinei Tipsie de a-şi părăsi locul de muncă, alături de gestul similar făcut de inginerul David Stamate, au demonstrat că doi angajaţi care au dreptate pot să mute din loc şi o unitate cu mii de salariaţi. Astfel prin declaraţiile făcute, dar şi prin intervenţia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj dar şi a sindicaliştilor de la Jilţ care au luat poziţie în momentul în care au auzit doleanţa salariaţilor, problema a aproape 100 de angajaţi ai Complexului Energetic Turceni s-a rezolvat. Oamenii trimişi în mod incorect acasă, într-un concediu de aşteptare care nu există, au fost rechemaţi la muncă, iar din 8 martie sunt, din nou, salariaţi cu drepturi depline. “Ne-am sesizat din presă şi am făcut un control la Complexul Turceni. Am stabilit acum să se ia o măsură obligatorie deoarece oamenii trebuie să revină la lucru. Ne menţinem punctul de vedere privind concediul de aşteptare, acela că nu există prevedere legală care să îl susţină. Începând din 8 martie, reprezentanţii CE Turceni sunt obligaţi să facă demersurile necesare pentru rechemarea persoanelor trimise în concediu de aşteptare. În caz contrar, conducerea unităţii riscă să fie amendată”, a declarat, ieri, inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu. Reprezentanţii ITM Gorj erau ieri încă în control la CE Turceni, asta în timp ce directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, se afla la Ministerul Economiei.

Anamaria Stoica

Ordonanţa apare miercuri!

Conducerea Complexului susţine că imediat ce ITM va comunica rezultatul controlului, vor respecta decizia luată. “Dacă reprezentanţii ITM Gorj vor dispune că aceste concedii nu trebuie dispuse, vom reveni asupra situaţiei. Ne vom conforma imediat”, a declarat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Turceni.

Nu se ştie însă, pentru cât timp, cei aproape 100 de salariaţi ai CE Turceni vor sta la muncă întrucât sindicatele au comunicat că, în curând, Guvernul va emite o ordonanţă prin care vor introduce ca măsură legală, concediul de aşteptare. Eugen Iovan, preşedinte Sindicatul Jilţ Turceni spune însă că salariaţii vor primi în 10 martie deciziile de suspendare a contractelor de muncă, întrucât va apărea ordonanţa prin care aceste concedii de aşteptare vor deveni legale. “Am vorbit cu domnul Marin Condescu şi am aflat că miercuri Guvernul dă această ordonanţă”, a declarat Iovan.

Astfel, incertitudinea privind locul de muncă există în continuare. În cazul în care va fi legalizat concediul de aşteptare, salariaţii urmează să stea acasă doi ani şi să primească 75% din salariu, din banii companiei.

G.Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here