Policlinica şi Secţia ATI 700, reabilitate concomitent

498

Picture 044Două investiţii majore pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se află în plină desfăşurare în această perioadă. Prima este un proiect de modernizare şi reabilitare a Ambulatoriului, iar cea de-a doua vizează reabilitarea secţiei ATI 700. Conducerea spitalului şi-a luat toate măsurile pentru ca lucrările să se desfăşoare bine, dar să nu aibă de suferit nici activitatea medicală.

La Secţia ATI 700, de la darea în folosinţă şi până în prezent, nu s-au mai efectuat decât reparaţii minore. De aceea, ea avea nevoie de lucrări de modernizare şi reabilitare, această investiţie realizându-se acum, graţie Consiliului Judeţean Gorj, care a găsit fondurile necesare pentru asigurarea finanţării. De asemenea, şi Policlinica se află într-un proces de reabilitate, modernizare şi dotare, investiţie posibilă tot datorită Consiliului Judeţean Gorj. Pentru că lucrările la cele două obiective s-au suprapus, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi-a luat toate măsurile ce se impunea, astfel încât să se desfăşoare în bune condiţii atât lucrările, cât şi activitatea medicală. „La Policlinică, am mutat toată Pediatria sus, unde era biroul medicului şef coordonator. Pe tot tronsonul de la Pediatrie se lucrează. Lucrarea este combinată cu ATI 700. Secţia de ATI este la etajul doi şi fiind reparaţie capitală schimbăm conductele şi tronsoanele pe tot segmentul; de aceea, lucrarea din Policlinică este legată de investiţia de la ATI. Lucrează două firme: una pe ATI şi cealaltă pe Policlinică”, a explicat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. La ora actuală, la ATI se lucrează intens. De altfel, Vasile Stănculete s-a angajat să verifice personal stadiul lucrărilor, pentru că, spune el: „dacă nu se încadrează în termenul de execuţie, banii vor fi luaţi înapoi”. Totuşi, se pare că nu sunt probleme şi lucrările se vor desfăşura conform graficului.

Proiect european pentru reabilitarea Policlinicii

Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean se realizează în baza unui proiect european, pe fonduri nerambursabile, depus şi câştigat de Consiliul Judeţean Gorj. Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat în data de 23 februarie 2011. Reprezentanţii firmei care se ocupă de reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu susţin au început lucrările şi spun că acestea se vor derula pe segmente, astfel încât să nu fie stopată activitatea la cabinetele medicale. Trebuie precizat faptul că, pe lângă reabilitarea propriu-zisă a clădirii, un aspect semnificativ în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a Policlinicii este reprezentat de dotarea cabinetelor medicale cu mobilier şi echipamente specifice infrastructurii serviciilor de sănătate. Între acestea se regăsesc: echo doppler vascular cu sondă pentru vase cerebrale, electromielograf, ecograf oftalmo, electroencefalograf, Doppler vascular periferic, ecocardiograf cu Doppler color, ecograf 3D, histeroscop 3D electrocardiograf, spirograf, etc. Dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală performantă va duce la oferirea de noi servicii medicale în specialităţile existente, la creşterea adresabilităţii pacienţilor şi creşterea calităţii actului medical în cabinetele ambulatoriului, atât prin diagnostic mai precis şi mai rapid, cât şi prin diversificarea procedurilor de recuperare, reducerea timpului de recuperare şi reluarea activităţii de către pacienţi mai rapid. Valoarea totală a proiectului este de 19.454.812,64 lei, 85% din această sumă fiind valoarea eligibilă nerambursabilă, 13% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 2% co-finanţarea eligibilă a beneficiarului, în speţă Consiliul Judeţean Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here