Polaris şi RoRec colectează gratuit deşeurile electrice ale târgujienilor

241

Pe 26 octombrie 2013 va avea loc o acţiune de colectare gratuită de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie din Municipiul Târgu-Jiu. Acest serviciu este pus la dispoziţia cetăţenilor de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Târgu Jiu şi Polaris Mediu SRL.

Deşeurile electrice şi electronice (DEEE) vor fi preluate gratuit de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie pe bază de comandă telefonică. Pentru programarea transportului gratuit de la domiciliu, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numărul de telefon 0756.026.814, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00 şi 0800 444 800, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, 7 zile din 7, în intervalul orar 9.00-17.00. Colectarea pe baza solicitărilor telefonice înregistrate în luna octombrie va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, între orele 9.00-17.00. Prin intermediul acestui serviciu, în luna septembrie s-au colectat aproximativ 2.000 kilograme DEEE în Târgu-Jiu. „Deşeurile electrice devenite nefolositoare pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare înseamnă încălcarea legii! Nu alegeţi indiferenţa, implicaţi-vă şi colectaţi selectiv deşeurile electrice şi electronice alături de noi!”, a declarat Alexandra Arnăutu, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Cine este RoRec?
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociaţia RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here