Polaris a lăsat tone de gunoi pe străzi. Garda de Mediu, nicio reacție

2453

Firma care ridică gunoaiele din zeci de localități din Gorj, Polaris, a lăsat inclusiv municipiul Târgu-Jiu plin de mormane de resturi menajere. De la 1 februarie a intrat în vigoare o prevedere legislativă conform căreia gunoiul trebuie tratat, înainte să fie depozitat.

Ieri după amiază, directorul Direcției de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj, și consilier local, Luis Popa, a declarat că totul ,,e rezolvat” în sensul că mașinile Polaris urma să fie trimise să ridice gunoiul din ghenele municipiului și din localitățile în care firma activează.
Întrebat de ce Polaris n-a mai ridicat tonele de gunoi strânse morman pe străzi, Luis Popa a răspuns grăbit: ,,Nu știu, nu știu. Dar în acest moment mașinile vor merge să ridice…”.

Taxe mai mari pentru ridicarea gunoiului
Controversata firmă Polaris căreia autoritățile de mediu îi trec neobservate gravele nereguli și care deține depozitul de gunoi din cartierul Slobozia, este clar că nu respectă nici această nouă prevedere care a intrat în vigoare în prima zi a acestei luni.
În schimb, gorjenii au fost obligați să plătească mai mult, taxa de gunoi fiind majorată în mod nejustificat de către poluatorul de la Târgu-Jiu. Parlamentarul Radu Miruță a avut un mesaj: ,,În 2022 au crescut prin hotărâre de consiliu local tariful pentru ridicarea gunoiului, dar orașul Târgu- Jiu este plin de gunoaie.
Nu pe un anumit traseu de ridicare, ci peste tot. Legea care obligă că gunoiul menajer să fie înainte tratat și apoi depozitat a fost dată în luna septembrie, ei au citit-o în aceste zile.Că orice buni gospodari, au găsit repede soluția: au lăsat orașul inundat de gunoaie. Știți ceva, Garda de Mediu Gorj mai există și pentru teme importante?”, s-a întrebat retoric acesta, postând și imaginile cu tonele de gunoi neridicate de Polaris.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Din acest articol eu am inteles ca gunoiul este foarte bine si corect tratat cu ,,INDIFERENTA”. Chiar nu puteam gasi in Gorj o societate care sa ridice gunoaiele, sau a fost o ,,MAZAREALA” !!?? V-ati intrebat ce suma ajunge anual ca impozit la judetul unde are locatia aceasta societate ??!! Sa fie si societati gorjene private acolo ??!!

  2. Stați liniștiți, o rezolvă Louis popa, marele strateg al gunoaielor din psd. A răspuns în nota psd ista „nu știu, nu știu”. Oare, știe ptr ce încasează salariul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here