Polaris a împărţit sute de mii de saci galbeni

281

Din dorinţa de a se alinia cerinţelor europene în materie de colectare selectivă a deşeurilor menajere, societatea de salubrizare Polaris M Holding a demarat o serie de acţiuni. Una dintre ele este „sacul galben”, care a început în anul 2011. Până în prezent au fost împărţiţi la cetăţeni 578.100 saci şi au fost ridicaţi 346.800.

Colectarea selectivă începe să câştige tot mai mult teren, la nivelul municipiului nostru. Cetăţenii au devenit mai responsabili, după cum au constatat şi reprezentanţii societăţii de salubrizare.  „Acţiunea sacul galben a început în septembrie 2011. Până în prezent s-au împărţit aproximativ 578.100 de bucăţi şi au fost ridicaţi de la oameni aproximativ 346.800, cam 60%”, confirmă Luis Popa, directorul Polaris M Holding.

Începe o nouă acţiune
Conducerea Polaris consideră că mai este necesară o nouă acţiune, aceasta urmând a demara în curând. „În perioada următoare vom începe iar o acţiune la casele din Târgu-Jiu, deoarece vrem ca procentajul de 60% să se ridice la aproximativ 80% la sfârşitul acestui an. În prezent avem 250 de clopote la nivelul municipiului Târgu-Jiu de 2,2 metri cubi şi 40 de 1,1 metri cubi; anul trecut am strâns 392 de tone de  deşeuri selectate din care carton 113 tone şi sticle din pet 65 de tone. Tot anul trecut din sacul galben s-au colectat aproximativ 21 de tone de pet şi 17 tone de hârtie, din clopotele de 2,5 mc 36 tone de pet şi 26 tone de hârtie, din clopotele de 1,1 mc 3 tone de pet şi 4 tone de hârtie, diferenţa până la 392 de tone o reprezintă folia, dozele de aluminiu”, a explicat Popa.
Directorul Luis Popa este de părere că, la nivelul municipiului nostru, trebuie multă educaţie în rândul cetăţenilor, pentru că, deşi campaniile Polaris şi-au atins scopul, până în prezent, se poate şi mai bine.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here