Poftiţi la teatru: “Punguţa cu doi bani”, de luni, la Târgu-Jiu!

323

Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu vor aduce în atenţia celor mici şi nu numai, o nouă piesă. Luni, va avea loc premiera spectacolului „Punguţa cu doi bani”.

Luni dimineaţa, actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu vor pune în scenă o piesă destinată atât copiilor, cât şi părinţilor, bunicilor ori educatorilor. Este vorba despre binecunoscuta piesă “Punguţa cu doi bani”, poveste scrisă de Ion Creangă.
“Ne gândim şi la cei mai mici dintre spectatorii noştri acum, la sfârşit de an, şi luni vom avea premiera spectacolului Punguţa cu doi bani, adaptare după Ion Creangă de Andrei Mihalache. Din distribuţie fac parte: Sorin Giurca, Vlad Fiu, Cosmin Brehuţă, Andreea Chiriţescu, Gea Enache, Mădălina Ciobănuc, Simona Urs, Cornelia Diaconu, Dan Calotă, Dan Dobroiu, Ion Alexandrescu, Pompiliu Ciochia, Cristinel Dobran. Coregrafia va fi realizată de Valeriu Saraolu, muzică şi pregătire muzicală Dorin Griguţa, decor Alexandru Radu, costume Wilhelmina Bekesi Kuron, regia artistică Andrei Mihalache. Premiera spectacolului va avea loc luni, de la ora 09.30, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Mai sunt foarte puţine bilete pentru spectacolul de luni dimineaţa”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului “Elvira Godeanu”.
“Nu este un spectacol exclusiv pentru copii. Povestea este foarte simplă, numai că este prea scurtă, aşa că am îmbunătăţit-o cu cântece, glume. Marea mea dorinţă ar fi ca spectatorii cei mici să îi întrebe după spectacol pe adulţii din jurul lor, de la acasă, de la şcoală sau de la grădiniţă, ce înseamnă anumite cuvinte pentru că am impresia că suntem pe cale de a ne pierde o mare parte din cuvintele limbii române ce nu le mai folosim şi, mai ales, cei tineri habar n-am ce înseamnă. O să ajungem la o formă de limbă fără sinonime, fără cuvintele vechi care aveau savoare şi ascundeau foarte multă înţelepciune. Măcar prin teatru să încercăm să le îmbogăţim lexicul şi să-i facem să gândească mai departe de tehnologie”, a precizat regizorul Andrei Mihalache.

Spectacol şi pentru 200 de copii din centrele de plasament
Pentru a veni și în întâmpinarea copiilor mai puţini favorizaţi de soartă, actorii de la Târgu-Jiu au pregătit pentru marţi o piesă adresată unui număr de 200 de micuţi din centrele de plasament, acţiune realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj. “De asemenea, marţi, de la 11.30, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, cu sprijinul Primăriei Târgu-Jiu şi al Consiliului Judeţean Gorj, va gândi un spectacol pentru copiii din centrele de plasament. Încercăm să aducem la teatru 200 de copii din centrele de plasament şi cu această ocazie să le facem o bucurie înainte de sărbători. Dorim, pe lângă spectacolul ce îl vor urmări aceşti minunaţi copii, să le mai oferim bucurii. Echipa teatrului va pune mână de la mână şi fiecare va veni cu o jucărie sau orice alt obiect pentru copii. De asemenea, de la Primăria Târgu-Jiu vom primi 200 de pachete pentru aceşti copilaşi. Orice prieten al teatrului este aşteptat să vină la noi la instituție cu o jucărie sau orice altceva ce poate fi util pentru un copil aflat într-o situaţie grea”, a adăugat Iani Gârbaciu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here