Podul de la Turcinești va fi reabilitat de către IDP

350

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj a câştigat licitaţia de nouă milioane de lei pentru reabilitarea podului de la Turcineşti. La licitaţie au mai participat firmele Secol România şi Ydail Construct Turceni. Dacă în termen de cinci zile nu va fi depusă nici o contestație, vineri va fi semnat contractul pentru începerea lucrărilor.

Autoritățile gorjene au organizat licitaţia pentru acordarea contractului privind refacerea podului de la Turcineşti, avariat în luna aprilie. Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj a câştigat licitaţia de nouă milioane de lei pentru reabilitarea podului. „A fost finalizată analiza documentaţiilor. A fost declarată câştigătoare IDP. Vineri, vom da ordinul de începere a lucrărilor“, a declarat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.
Pod avariat în aprilie

În luna aprilie, în urma precipitațiilor abundente, podul de la Turcineşti a fost puternic afectat, iar autorităţile judeţene au decis, chiar în ziua de Paște, să închidă circulaţia rutieră şi pietonală pe podul respectiv. Ulterior, o echipă de specialişti a stabilit că se poate circula pietonal pe podul de la Turcineşti până la începerea lucrărilor de reabilitare. Practic, doi piloni sunt afectaţi şi drumul de pe pod s-a lăsat pe o porţiune de câţiva metri. Pe perioada derulării lucrărilor va fi amplasată o punte pietonală în zona Turcineşti, peste râul Jiu. Există şi varianta amenajării unui pod pe pontoane, însă condiţiile din zonă nu ar permite acest lucru; este nevoie de fonduri pentru construirea unei punţi pietonale, astfel încât să se faciliteze accesul localnicilor către municipiul Târgu-Jiu. Podul de la Turcinești face legătura între comunele Schela şi Turcineşti şi municipiul Târgu-Jiu. El va fi reabilitat cu fonduri guvernamentale, alocându-se 9 milioane de lei în vederea efectuării lucrărilor de consolidare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here