Podul CFR de la Musculești pune la plată Regionala Craiova! Curtea de Apel Craiova a decis ca peste 160.000 de lei să ajungă la o firmă din Brașov

839

Lucrările de reabilitare executate la podul de la stația CFR Musculești, de către SC Vest Construct SRL Brașov, în urmă cu aproximativ trei ani de zile, au ajuns în 2017 motiv de proces între societatea ardeleană și Regionala CFR Craiova. Procesul inițiat la Tribunalul Dolj, în mai 2017 s-a finalizat în dauna regionalei de căi ferate, obligată de instanța de fond să-i achite firmei suma de 161.117,79 de lei, plus o expertiză care a costat 6327 de lei. Juriștii Regionalei au făcut recurs în mai 2018, dar au pierdut definitiv litigiul, fiind astfel obligată să plătească pe linia litigiului de contencios administrativ fiscal, inițiat de firma de construcții.

SC Vest Construct SRL Brașov a câștigat în 2012 realizarea investiției din Gorj, care a constat în “reparație pod km 48+727 pe linia CFR Filiași-Livezeni, la stația CFR Musculești-Gorj”. Lucrarea de pe raza comunei Bărbătești trebuia realizată pentru suma de 3.893.437,88 de lei, conform anunțului din SEAP, publicat pe 23 august 2012. Lucrarea se efectuează în anii următori, dar cu probleme din partea beneficiarului, după cum se vede, fapt care a dus la ruperea legăturilor între părți și apelarea la instanța de judecată. Firma de construcții a decis să-și recupereze banii în instanță de la Regionala CFR Craiova, căreia i se subordonează și Gorjul.

Banii dați, niciun vinovat!
Procesul a fost pierdut într-un an de zile, juriștii regionalei neputând să apere banii publici, care ar fi trebuit să fie investiți în infrastructura CFR, fiind obligați acum să-i achite constructorului și banii din urmă, dar și expertiza din dosar. Expertiza s-a realizat de un specialist din Dâmbovița, fiind favorabilă firmei din Brașov. Pentru pierderea respectivă nu a răspuns încă nimeni, deși procesul s-a pierdut definitiv pe 26 iunie 2018. Litigiul spune multe în legătură cu felul în care se iau deciziile la vârful Regionalei CFR Craiova, condusă de Doru Fredi Scăunașu, consilier local PSD de Roșiori, urmărit penal într-un dosar aflat de un an pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here