Pod nou într-o comună din Gorj. Se circulă cu restricţii!

1187

Un pod nou, lung de peste 22 de metri, se va construi în comuna gorjeană Berlești. Lucrarea se ridică la peste 750.000 de lei şi este finanţată de Compania Naţională de Investiţii.

Podul construit peste pârăul Berleasca va fi din beton armat. Compania Naţională de Investiţii a scos lucrarea la licitaţie, firmele de construcţii având termen până la data de 20 septembrie să depună ofertele.
În prezent, se circulă cu restricţii pe podul din grinzi metalice. Lucrarea trebuia făcută de mai mulţi ani, susţine primarul Iulian Berlescu.
„Se circulă în prezent pe acest pod, dar cu restricţii. Podul trebuia făcut de foarte mult timp. Era prioritatea numărul 1, părerea mea. Se află la mijlocul satului Berleşti, asigură legăturile între satele Gîlceşti, Scrada şi Berleşti cu centrul localităţii.
Este un pod foarte important, se află la drumul principal. Investiţia este pe situaţii de urgenţă, prin Compania Naţională de Investiţii. Noi am făcut documentaţiile şi am predat amplasamentul CNI-ului. Compania a scos lucrarea la licitaţie, o va executa, urmând apoi a ne preda podul”, ne-a declarat primarul din Berleşti.

Piedici şi calcule politice
Podul se află aproape de casa fostei primăriţe Maria Dumitraşcu, cea care a anunţat că va candida la un nou mandat, pentru a finaliza lucrările începute şi neterminate de actuala administraţie.
Primarul Berlescu susţine că fostul primar şi echipa sa de consilieri se opun, din interes electoral, proiectelor de investiţii din comună.
„Nu-mi place să fac gălăgie, dar doamna ar trebui să spună cât de încurcate a lăsat lucrările astea.
Podul este lângă casa dumneaei, de ce nu l-a făcut de atâta timp. Să spună că dumneaei şi consilierii PSD s-au opus la o extindere a reţelei de apă de 6 kilometri şi jumătate.
Lucrările au început şi fără voinţa dumnealor. Nu au votat nici măcar bugetul. Mai mult, avem o investiţie pe PNDL2, de 8,5 kilometri, înfiinţare reţea de distribuţie cu gospodărie de apă, cu puţuri de foraj în satele Bârzeiu şi Scurtu. Licitaţia a fost ţinută, semnăm deja contractul cu constructorul.
Unde vine gospodăria de apă, patru cetăţeni au donat terenul fără nici un ban. Dumneaei s-a opus şi nu a vrut să accepte donaţia în Consiliul Local”, susţine actualul edil.
Un alt pod care va fi reabilitat este cel din satul Gîlceşti, afectat de inundaţiile de anul trecut.
„Podul afectat de inundaţie este prins pe un proiect prin PNDL. Pe acest pod se circulă, a picat doar un parapete”, a mai spus Berlescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here