Poarta, singurul compartiment acoperit la Pandurii

469

Pandurii se va primeni în vară la nivelul fiecărui compartiment, mai puțin la poartă, acolo unde Gliwa, Stanca, Mingote și Lazar par a fi chiar prea mult pentru o singură echipă de fotbal.

Grigoraș va avea în această perioadă parte de o muncă de triere. Unii dintre jucători vor termina contractele cu Pandurii și vor pleca, iar la alții va renunța Grigoraș, așa că în lotul echipei gorjene vor apărea din vară noi jucători în fiecare compartiment. „Sunt posturi care trebuie acoperite, plecarea unor jucători în vară trebuie acoperită. Să vedem ce putem aduce, avem probleme la fundaşii centrali, şi la mijloc şi în atac. În afară de portari”, a explicat Grigoraș modul în care echipa va suferi modificări pentru sezonul viitor. În ceea ce privește portarii, Grigoraș are probleme de altă natură, unul dintre ei urmând fie a juca pentru altă echipă, așa cum se întâmplă în acest retur cu Lazar, fie va fi un al doilea portar în tribună, în afara titularului și a rezervei: „La nivelul porții suntem blindaţi, iar dacă îl aducem şi pe Lazar avem patru portari de valori apropiate, ceea ce mi se pare mult că nu poate apăra decât unul, suntem acoperiţi. Aici stăm cel mai bine. O să am o discuţie cu portarii, o să le reamintesc că regulamentele nu ne permit mai mult de un portar să introducem în teren. Dacă îşi permit, şi fără să facă probleme în vestiar, fiind sub contract o să rămână. Nu putem da pe cineva afară, dacă nu-şi vor căuta echipe trebuie să-i păstrăm pe toţi”, a declarat Grigoraș.

Lazar, cu bune și mai puțin bune…
Împrumutat în acest retur la FC Botoșani, portarul David Lazar a evoluat ca titular în majoritatea partidelor pentru echipa moldoveană. Parte din rezultatele foarte bune ale Botoșaniului, revelație în Liga 1 în acest sezon, se datorează și prestațiilor lui Lazar în poarta moldovenilor, însă portarul adus de Pandurii de la Voința Sibiu a avut și momente mai puțin plăcute. Lazar a gafat decisiv la Cluj Napoca în fața fostului său coechipier, Vali Lemnaru, care a profitat și a înscris golul de 2-1, cu care U Cluj a câștigat partida respectivă. Lazar a fost apoi trimis pe bancă două etape, el revenind ca titular în etapa a XXX-a.
David Lazar este un portar tânăr, de perspectivă, pe care gorjenii spun că se vor baza în sezoanele viitoare, însă pe moment va avea de luptat cu Gliwa, adus în această iarnă, care are și tinerețe și experiență, dar și cu veteranii Stanca și Mingote.

gliwaGliwa, apreciat, dar fără noroc
Portarul cu care Pandurii a început cele mai multe meciuri în această primăvară este polonezul Michal Gliwa, care a strâns 9 meciuri în tricoul echipei gorjene. Deși nu i se pot imputa în mod clar lui prea multe din golurile încasate, Gliwa nu a reușit nici evoluții extraordinare, cu care să ia ochii și nici prea norocos nu a fost. Stanca a fost portarul cu care echipa gorjeană a început mini-returul, dar a bifat doar două meciuri în 2014, singurul care nu a jucat în acest an fiind portughezul Pedro Mingote. Dacă va merge pe un algoritm pe care mai mulți antrenori merg, dacă Grigoraș va decide ca Gliwa să nu joace contra Viitorului, cel mai probabil Mingote va fi cel care va intra în următorul meci al gorjenilor între buturi din primul minut.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here