PNRR, Gorj: Finanțare pentru eficientizarea energetică a sediilor de poliție din județ

911

– Poliția Novaci va îndeplini standardele UE de eficiență energetică

În cadrul programului Fonduri pentru România modernă și reformată, a fost semnat un contract de finanțare  în valoare  de 1.581.663,51 lei, pentru modernizarea unor poliții din județ.

Este vorba despre proiectul ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci”, nr. C5-B2.2.b84, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/Componenta 5 – Valul renovării/Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene ca instrument financiar temporar. Componenta C5 – Valul Renovării își propune îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Proiectul este implementat, în parteneriat, de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar). Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 1.581.663,51 lei, din care 1.329.129,00 lei valoarea eligibilă din PNRR și 252.534,51 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Implementarea proiectului se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 15 iunie 2024. Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și, implicit, protejarea mediului înconjurător.

”Reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Novaci reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent. De asemenea, creşterea eficienţei energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanţe energetice crescute a clădirii, aşa cum cere Directiva 2012/27/UE privind eficienţa energetică. Prin realizarea obiectivului de investiție ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 72,2%kWh/mp/an, reducerea consumului de energie primară totală cu 78,6% kWh/mp/an, reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 60,9%kgCO2/mp/an. Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale. Coordonate de contact beneficiari: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj Municipiul Târgu-Jiu, strada Traian, nr. 2, județul Gorj, cod poștal 210132, tel. 0253/207.805, fax 0253/211.545, e-mail: cabinet@gj.politiaromana.ro”, a transmis IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here