PNL-ul a cedat Teleştiul – PSD-ului, pentru Bălăneşti

311

simionescu balanestiLiberalii îl promovează pe Călin Simionescu pentru Primăria Bălăneşti. Deşi instituţia a fost cedată pe protocolul USL, PSD-ului, cele două formaţiuni politice au ajuns la o înţelegere şi au acceptat să facă un schimb de primării. Astfel, liberalii au cedat Primăria Teleşti pentru Bălăneşti.

La Teleşti, PSD-ul îl va susţine pentru candidatură pe Romulus Bîldea, actualul primar PNG, chiar dacă edilul a participat recent la Craiova la o şedinţă regională cu aleşii UNPR.

Bâldea este preferat de PSD pentru candidatura la fotoliul de primar al comunei Teleşti, se vehiculează la nivelul localităţii, lucru plauzibil chiar dacă UNPR-ul îl consideră pe actualul primar în această formaţiune politică. PSD-ul a primit de la PNL şansa de a-şi pune aici candidat la primărie, după ce, la rândul său, PSD-ul i-a lăsat pe liberali să îşi pună candidat la Bălăneşti. Este vorba despre Călin Simionescu, deja validat pe funcţie de către USL Gorj, cel care a sperat până în ultima clipă să se realizeze acest troc, mai ales că se crease un adevărat scandal în interiorul PNL pentru Bălăneşti. Şi astfel, joi, liberalul Călin Simionescu a fost validat de USL pentru Primăria Bălăneşti, acesta fiind în 2008 la un pas să fie primarul localităţii, el intrând în turul al doilea cu primarul PDL în funcţie.

13 validări, mai rămân 7

Au mai fost validaţi de USL Gorj încă 12 candidaţi pentru primăriile din judeţul Gorj, astfel: Novaci – Dumitru Leuştean (PNL), Tismana – Nicola Budică (PNL), Ţicleni – Constantin Mazilu (PSD), Arcani – Daniel Drumen (PSD), Fărcăşeşti – Constantin Dragoescu (fost PDL, actual PSD), Glogova – Cristian Nicolcioiu (PNL), Licurici – Paul Tănăsoiu (PNL), Muşeteşti – Ion Ciobea (PNL), Negomir – Sabin Ţogoe (PNL), Roşia de Amaradia – Cristian Ciocan (PNL), Săcelu – Florin Jurebie (fost PRM, actual PNL), Vladimir – Marius Vijulan (fost PDL, actual PNL). Au mai rămas de desemnat candidaţii USL pentru 7 localităţi: Cătunele, Dăneşti, Dragoteşti, Ioneşti, Samarineşti, Săuleşti şi Teleşti. Ei vor fi desemnaţi până pe 20 aprilie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here