PNL și PSD pun de-o privatizare mascată la Complexului Energetic Oltenia

4428

Guvernul anunță cu surle și trâmbițe trecerea pe gaze a termocentralelor care funcționează încă pe cărbune și în paralel aplică un program draconic de restructurare a CEO.

În timp ce alte state își conservă resursele și prelungesc termenul de decarbonare, la dezmembrarea CEO se lucrează cu frenezie de PNL și PSD – partid ai cărui lideri gorjeni au promis că vor merge la Bruxelles să modifice PNRR –ul pe partea de energie, tocmai pentru că politica dusă de liberali însemna vulnerabilitatea SEN și mărirea importurilor de energie. În final, PSD s-a conformat măsurilor catastrofale luate de actualul ministru al Energiei. Sindicatele, în cea mai mare parte a lor, au consimțit la dezmembrarea CEO, fără să crâcnească, părtași fiind la politica neghioabă ce va duce, iremediabil, la sărăcirea acestui județ. Totuși, unul dintre liderii sindicali nu se sfiește să spună că, de fapt, Complexul Energetic Oltenia trece printr-o privatizare mascată: ,,Parcurile fotovoltaice nu vor fi ale Complexului Energetic Oltenia, adică ale statului, ci ale OMV-ului și ai Tinmar Energy, iar după construcție, deși sunt banii statului, noi nu o să fim acționari majoritari, ci firmele care le construiesc. Plus că noi mai avem în spate Fondul Proprietatea, care are 22% acțiuni la CEO. Este o privatizare mascată a Complexului Energetic Oltenia”, a precizat președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu pentru Național.ro.

Carierele au fost lăsate fără fronturi de lucru
Liderul arată că cea mai mare problemă în acest moment la Complexul Energetic Oltenia este cea a exproprierilor, care nu s-au făcut nici până în acest moment, iar fără exproprieri nu se poate extrage cărbune. ,,Nu au luat autorizațiile de mediu, nu au făcut nimic, așa că degeaba angajează 600 de mineri. De fapt, cred că aceștia vor fi angajați ca să acopere o parte din cei peste o mie de mineri care se vor pensiona. Și dacă s-ar apuca acum să facă demersuri pentru obținerea autorizațiilor de mediu și pentru exproprieri, tot durează câteva luni până ajungi la cărbune, deci nici vorbă să crească producția pe termen scurt, cum spunea premierul”, a afirmat Alin Munteanu.
M.C.H.

3 COMENTARII

  1. Dragnea a fost mic copil pe lângă acest ciolacu, asta și cu ministrul muncii budăi, mint de îngheață apele.Pentru aceasta folosesc cuvinte iduiesetoare cum ar fi ” bunici și părinții noștri, românii trebuie să trăiască bine, noi o să facem totul pentru că pensionarii să o ducă mai bine, etc.In spatele acestor cuvinte se afla doi mincinoși ordinari care prin politica lor au sărăcit și pe salariați și pe pensionari.Acum, invocând pandemia, războiul, pun taxe și biruri fara sa mai anunțe nimic.Te trezești cu preturi mărite in așa fel încât dacă acum un an de zile cu 100 de lei mai cumpărai ceva, acum cumperi doar praful de pe toba.Trei sferturi din populația României , cea care muncește corect și nu fură gâfâie sub guvernarea psd-pnl. Restul de un sfert sunt ” descurcăreții” , politicienii și copii lor, pensionarii speciali și cei din justiție, o parte din cei care lucrează în multinaționale și cei care creează aceste vremuri tulburi că ei să ” pescuiască”în liniște. Așteptăm alegerile că să aruncăm la lada de gunoi aceasta clica psd-isto – pnl- ista care au început să fure cu două mâini. câțu=ciolacu=ciuca=orban=johanis= falimentul României.

Comments are closed.