PNL şi PRM, de partea greviştilor

298

IMG_2893Peremiştii gorjeni s-au arătat solidari cu sindicaliştii care au participat la acţiunile de protest declanşate luni, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean. Mai mult, liderii PRM Gorj au arătat că partidul din care fac parte au propriul lor plan de măsuri anti-criză, care ar putea evita reducerile salariale şi de pensii ce intră în vigoare de mâine.

Şi liberalul Dan Ilie Morega a anunţat sâmbătă că este de partea tuturor categoriilor sociale care aleg să iasă în stradă pentru drepturile lor, dar le-a cerut dascălilor să nu boicoteze examenul de bacalaureat de ieri, deoarece i-ar afecta prea mult pe elevi.

Liderii organizaţiei gorjene a PRM s-au arătat de partea reprezentanţilor tuturor categoriilor sociale care au declanşat grevă de protest împotriva măsurilor abuzive anunţate de Guvernul Boc. Mai mult, peremiştii au anunţat că partidul are un plan anti-criză care ar putea fi pus în practică, evitând astfel mişcările sociale actuale. ,,PRM-ul nu numai că este împotriva măsurilor aberante luate de Guvernul Boc, ci, vine chiar cu un plan de măsuri anti-criză. Primele astfel de măsuri sunt cele legate de înlăturarea preşedintelui şi actualului Guvern. O altă măsură este confiscarea averilor realizate în mod fraudulos dar şi îngheţarea pensiilor şi a salariilor”, a declarat Dumitru Dascălu, preşedintele interimar al PRM Gorj.

Cum se descurcă ,,baronii portocalii”

În acelaşi context, prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete s-a întrebat apoi, ironic, cum s-ar descurca pedeliştii Ionel Manţog, Marcel Hoară şi Cosmin Popescu cu un venit lunar de nici 600 de lei, sumă cu care ajung să trăiască în Gorj sute de pensionari. Menţionăm că pedelistul Marcel Hoară, care se visează de ceva vreme şef al organizaţiei PD-L Gorj, are nu mai puţin de cinci funcţii la unităţi de stat. Acesta este preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari dar şi al Agenţiei Române de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale. De asemenea, el este membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Craiova, membru în Adunarea Naţională a Acţionarilor de la Conpet SA Ploieşti şi administrator special la Uzina Mecanică Sadu.

Morega, susţine greva cu rezerve

Deputatul liberal, Dan Ilie Morega, a menţionat, încă de sâmbătă, că este de acord cu măsurile de protest atât la nivel naţional cât şi judeţean. A avut însă o reţinere când a vorbit de dascăli. ,,În mod categoric, eu ca parlamentar, voi vota împotriva măsurilor care adâncesc sărăcirea întregii populaţii, drepturile fiind câştigate, în mod real, de către pensionari şi bugetari. Este inadmisibil ca unui pensionar care a lucrat 30-35 de ani să îi reduci pensia”, a declarat Morega. ,,Eu nu voi participa la grevă că nu sunt un instigator, eu vreau însă ca cetăţenii judeţului să acţioneze ilegal. Nu sunt însă de acord cu profesorii care mai că ,,iau ostatici” elevii pentru grevă, afectând examenul de bacalaureat”, a completat liberalul şef. ,,Nu vă jucaţi, dragi profesori, cu soarta elevilor”, a transmis Morega.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here