PNL + PC=candidat unic?! – Războiul orgoliilor USL, la Primăria Motru

443

DSC00066Uniunea Social Liberală(USL) funcţionează cu sincope la nivel de Gorj, deoarece încă sunt primari ai PSD care din orgoliu refuză să cedeze posturile de viceprimari colegilor liberali din USL. Acest fapt este recunoscut de reprezentanţii ambelor partide unii indicând, în schimb, probleme grave la Primăria Motru, aici unde Dorin Hanu nu ar vrea să renunţe în ruptul capului la vicele Tudor Dobrică.

Încăpăţânarea de la vârful Primăriei Motru provoacă însă, în opinia partenerilor din USL, efecte dezastruoase în ce priveşte structurile politice din localitate, conservatorii şi liberalii fiind pregătiţi să susţină un candidat propriu la alegerile locale de anul viitor. Primarul Dorin Hanu contestă însă temerile partenerilor din USL şi menţionează că la Motru se va respecta întocmai protocolul.

Motrenii din PC şi PNL sau mai precis Alianţa de Centru Dreapta(ACD) Motru funcţionează aici la capacitate maximă. O demonstrează buna colaborare de la nivel de municipiu, conservatorii şi liberalii de aici părând că au aceleaşi nemulţumiri la capitolul candidaţi USL. O recunoaşte însă preşedintele PC Gorj, Ilie Petrescu, care aprobă zvonurile potrivit cărora ar merge pe un candidat unic, PNL-PC, la Primăria Motru în 2012. “Nu vreau să comentez prea mult despre acest lucru. Spun doar că aveţi dreptate. Hanu nu va renunţa la Dobrică iar atunci noi trebuie să avem alternativă”, a menţionat, evaziv, Petrescu.

Hanu îl respectă pe Cârciumaru şi pe Dian

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, susţine în schimb că Petrescu “cu afirmaţiile sale, încă o dată, creează doar râcă şi disensiuni. Eu voi respecta protocolul care a fost semnat de Florin Cârciumaru şi de Dian Popescu. (..)Nu au fost niciun fel de negocieri privind numele viitorului viceprimar, nici la nivel de PNL nici la PSD. Ştiu că se va negocia fiecare funcţie în parte. În fine, nu contează ce zice Petrescu atâta timp cât respect protocolul USL. Dacă dânşii doresc însă să candideze pe liste proprii, treaba lor”, a declarat primarul Hanu.

“Hanu este un primar important dar nu este decident în PSD”

Dian Popescu este însă concis în cazul candidatului PNL-PC de la Primăria Motru. “Nu există posibilitatea ca la Motru, ACD-ul să meargă pe o listă proprie de candidaţi. Se va merge pe lista USL. Există un protocol şi o hotărâre luată de trei partide, şi se va respecta. Există însă o disensiune între Hanu şi Petrescu care nu vizează însă PNL-ul. Ambii trebuie să treacă însă peste orgolii, dar Hanu trebuie să înţeleagă că nu poate avea tot. Hanu este un primar important dar nu este decident în PSD”, a declarat şi preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu.

Protocolul USL la nivel de Gorj impune schimbarea viceprimarilor PDL, procedură care întâmpină, de asemenea, greutăţi în judeţ.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here