PNL fuzionează cu ALDE, negocierile conduse de Vîlceanu!

3666

PNL va începe negocierile cu ALDE pentru a fuziona, a decis marți Biroul Politic Național (BPN) al partidului condus de Florin Cîțu.

Anunțul a fost făcut marți seară de către purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, care a precizat că Dan Vîlceanu va conduce, din partea PNL, echipa de negociere cu ALDE. Din echipa PNL vor mai face parte Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

„Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE”, a susținut Ionuț Stroe.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost înființat în iunie 2015 prin fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator, fiind condus de către Călin Popescu Tăriceanu. Primele alegeri la care a participat ALDE au fost localele din 2016, când s-a clasat pe poziția a treia, după PSD și PNL. În urma alegerilor parlamentare din același an, ALDE a reușit accederea în Legislativul român, obținând 29 de locuri (9 membri ai Senatului, 20 de membri ai Camerei Deputaților). După votul din 11 decembrie 2016, ALDE a format o coaliție de guvernare împreună cu Partidul Social Democrat. În octombrie 2020 ALDE și Pro România au anunțat că vor fuziona pentru a candida împreună la alegerile parlamentare. Cele două partide au candidat împreună dar nu au reușit să obțină un procent de 5% pentru a intra în Parlament. La începutul anului 2021 Pro România a anunțat că a decis întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România s-au despărțit din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here