PNL cere, din nou, demisia lui Capotă

1347

Liberalii gorjeni solicită, din nou, demisia managerului Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă. Asta după ce ministrul Sănătății a anunțat că propune ridicarea acreditării spitalului din Târgu-Jiu. Ulterior, ministrul Sorina Pintea a precizat că spitalul condus de Capotă are la dispoziție o lună pentru a remedia deficiențele constatate în timpul controlului inopinat.

„Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost acreditat, după mai mulți ani de încercări, în anul 2016, deși era evident pentru toată lumea că unitatea nu îndeplinește condițiile impuse de lege pentru această procedură. La vremea respectivă, PNL a atras atenția asupra faptului că administrația PSD a spitalului și a Consiliului Județean Gorj nu a făcut demersurile necesare pentru respectarea cerințelor impuse de procedura de acreditare”, anunță reprezentanții PNL Gorj, menționând că acreditarea „a fost scoasă din joben”, prin mijloace asupra cărora și-a pus întrebări și ministrul PSD al Sănătății.
După o vizită inopinată la Spitalul Județean, ministrul Sorina Pintea a declarat că unele secții ale unității sanitare sunt „improvizate”, iar gradul mic de ocupare a paturilor indică faptul că pacienții nu au încredere în medici și în actul medical.
„Ministrul Sănătății se va întoarce după o lună în unitățile sanitare controlate, timp în care managementul acestor unități are timp să remedieze neconformitățile constatate.
După perioada pe care spitalele verificate o au pentru remedierea deficiențelor, Ministerul Sănătății va solicita Autorității Naționale pentru Management al Calității în Sănătate să reevalueze indicatorii constatați neconformi care se referă în mare parte la ciclul unu de acreditare și care evaluează calitatea îngrijirilor în unitățile respective”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Cu toate acestea, PNL Gorj vrea „demiterea de urgență” a managerului Gigel Capotă și a celorlalți directori care fac parte din conducerea Spitalului Târgu Jiu. „Orice zi în plus cu actuala echipă de conducere înseamnă un rău în plus făcut pacienților și medicilor din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”, mai anunță PNL Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here