PNL a încercat un blocaj la UNPR pentru majoritatea în CL Motru

300

Noul Consiliu Local Motru este funcțional începând de ieri, moment din care atât primarul Gigel Jianu a fost uns în funcție, cât și viceprimarul ales, Cosmin Morega. Validarea mandatelor și alegerea viceprimarului nu au fost însă înghițite cu mare ușurință de Grupul PNL, care a încercat totuși să-și formeze, ieri, propria majoritate în CL Motru. Încercarea a eșuat, majoritatea PSD-ALDE-UNPR-PSRo jucând, în final, cărțile în ședința de miercuri.

Severus Militaru a văzut că nu poate să întoarcă votul PSRo, discuția cu Mircea Geoană neavând loc, și a încercat un blocaj la UNPR, pentru a obliga acest partid să întorcă armele împotriva PSD. Militaru a sunat conducerea centrală a partidului, încercând să invoce noul protocol PNL-UNPR discutat la nivel central de cele două partide politice. Cum protocolul în cauză nu este bătut în cuie, demersul a eșuat, majoritatea formată de PSD reușind să-și impună viceprimarul cu 12 voturi pentru, 6 împotrivă, și un vot nul.
Morega s-a arătat deschis să facă echipă cu Gigel Jianu, entuziasm pe care primarul ales nu îl prea împărtășește. “Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat votul, atât la alegerile locale, cât și la cele din Consiliul Local, astăzi(n.r. ieri) obținând postul de viceprimar pentru municipiul Motru cu un scor de 12 la 6 și un vot nul. Doresc ca împreună cu noul primar și Consiliu Local să găsim soluții pentru a rezolva toate problemele cetățenilor și pentru dezvoltarea economică a localității”, a transmis Morega, ieri, pe o rețea de socializare.
Pe pagina lui Jianu se vorbește, în schimb, doar despre trădare. Noul primar a decis să-și ia alături, în schimb, doi consilieri personali. Pe Elena Vintilescu și pe Dan Matei, cel care i-a făcut liberalului campanie, pe o rețea de socializare.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here