PNL a anunțat când se va semna contractul pentru drumul expres Craiova-Târgu-Jiu. PSD: Sunt niște mincinoși!

1272

Drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, proiectat doar pe hârtie, este motiv de dispută pe final de campanie electorală. Dacă liberalii anunță data când se va semna contractul pentru acest important drum, PSD își acuză adversarii de minciuni electorale.

„Drumul expres Craiova – Târgu-Jiu este un obiectiv de investiții aflat în grafic și asumat de Guvernul PNL, guvern care a și deblocat licitația pentru acest tronson. Conform informațiilor oficiale furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul care va avea o lungime de 101 km, din care 73 de km pe raza județului Gorj, este finanțat cu fonduri europene, astfel: POIM 2014-2020 – etapa de proiectare și FEDR 2021-2030 – etapa de execuție. În acest moment, procedura de atribuire a contractului privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este în etapa de evaluare a ofertelor, iar termenul estimat pentru finalizarea procedurii și comunicarea rezultatului către ofertanți este 04 decembrie 2020. De asemenea, termenul estimat pentru semnarea contractului -în situația în care nu vor fi contestații – îl reprezintă data de 15 decembrie 2020”, a transmis PNL Gorj, prin Departamentul de comunicare.
PSD a reacționat imediat și îi acuză pe liberali de minciună: „Pe scurt, termenul pentru semnarea contractului nu mai este 15 septembrie, pentru că alegerile locale au trecut deja, acesta fiind acum „decalat” pentru 15 decembrie, fiindcă este nevoie de o nouă promisiune electorală pentru campania de la parlamentare”.
Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, spune că liberalii dau dovadă de „lipsă de soluții”. „O dovadă de minimă decență a liderilor PNL și de respect față de gorjeni, până la urmă, ar fi fost ca și cei care au venit în Gorj cu tolba plină de promisiuni, anunțând data de 15 septembrie, să iasă acum și să admită că sunt niște mincinoși. Adică domnul Orban, domnul Vîlceanu și alți lideri ai PNL care, în luna august, promiteau marea cu sarea pentru județul nostru, să nu se ascundă în spatele unui așa-zis departament de comunicare pentru a-și justifica minciunile. Până și faptul că noul termen, de 15 decembrie, nu este asumat de vreun lider anume, ci de un departament de la partid, este cea mai bună dovadă a lipsei de soluții a PNL, nu doar pentru județul Gorj, ci pentru întreaga țară”, a declarat Mihai Weber. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic trebuie să fie finalizate în 12 luni, iar abia apoi se va trece la organizarea licitației în vederea stabilirii unui constructor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here