Plus două “nesatisfăcător”, – Răducan rămâne cu avertismentul dat de Giurcău

1073

raducanAcţiunea în contencios administrativ şi fiscal declanşată de comisarul Mihaela Răducan, de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, prin intermediul Sindicatului Administraţiei Publice “Forţa Legii”, la Tribunalul Gorj s-a finalizat în detrimentul angajatei CJPC, aflate în preaviz.

Răducan a pierdut considerându-se de către instanţă că acţiunea s-a făcut tardiv. În paralel, pe lângă mustrarea scrisă neanulată de instanţă, Răducan rămâne şi cu două calificative “nesatisfăcător” primite de la Mădălin Giurcău, unul pentru 2011 şi al doilea pentru perioada ianuarie-martie 2012. Aceleaşi două calificative le are şi comisarul Elena Cojocaru.

Mihaela Răducan se va prezenta astăzi în faţa instanţei Tribunalului Gorj pentru suspendarea actului administrativ prin care fostul şef al CJPC Gorj a băgat-o în preaviz. Răducan ca şi Elena Cojocaru încearcă ambele săptămâna aceasta să suspende documentul pentru ca apoi să-l anuleze printr-un nou dosar, la instanţă. Ambele sunt reprezentate de Sindicatul Administraţiei Publice “Forţa Legii”, care, nu departe de august 2011, blama activitatea de comisar-şef al Mihaelei Răducan, în cazul ,,Ilie Lungu”. Până însă la o sentinţă a Tribunalului Gorj, Răducan are în prezent mustrarea scrisă primită de la Giurcău anul trecut şi cele două calificative ,,nesatisfăcător” care îi pătează comisarului activitatea petrecută mai mult în concediu medical decât în slujba instituţiei.

Încă un “nesatisfăcător”

După primul calificativ “nesatisfăcător” care le-a băgat pe Mihaela Răducan şi pe Elena Cojocaru în concediu medical, în aceiaşi zi, Mădălin Giurcău pe data de 2 aprilie le-a mai făcut o “bucurie” celor două. Acesta a transmis un mail comisarului-şef Rodica Braia că în data de 4 aprilie 2012 va susţine şi va elibera fişele de evaluare profesională individuală aferentă perioadei 1 ianuarie-31 martie 2012, conform HG 611-2008 celor două. În 4 aprilie, la interviul stabilit, şapte dintre comisari nu s-au prezentat, evident nici cele două, ci doar comisarii Aura Boblea şi Dan Radu. Comisarul-şef Rodica Braia a refuzat şi ea participarea la interviu, solicitând transmiterea acestor rapoarte prin poştă. Cei doi comisari, Răducan şi Cojocaru, aflate la serviciu, au primit calificativul “nesatisfăcător” prin poştă, refuzând întrevederea cu Giurcău. Celor două le expiră preavizul pe funcţii în 30 aprilie, motiv pentru care se zbat, cu mare susţinere politică, să suspende efectele documentului care ar urma să le trimită acasă în nici două săptămâni.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here