Ploile au afectat roşiile cultivate în gospodăriile gorjenilor

357

Ploile din aceste zile au prins bine culturilor în marea lor majoritate, însă pun probleme în ceea ce priveşte întârzierea lucrările de erbicidat. De asemenea, specialiştii Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj spun că din cauza ploilor abundente mare parte din culturile de roşii, în general cele din gospodăriile localnicilor au fost distruse.

tomate2O mare parte din culturile de roşii, cultivate în gospodăriile din mai multe localităţi din judeţ au avut de suferit din cauza precipitaţiilor succesive care s-au abătut asupra judeţului nostru în ultima perioadă.
“Din cauza precipitaţilor abundente s-au întârziat lucrările de erbicidat la porumb. Sunt multe zone în judeţ în care burienile au luat-o înaintea porumbului. Mai avem ceva probleme şi în culturile din grădini, practic tomatele sunt plante termofile, aveau nevoie de căldură, dacă au stat în apă sunt mai galbene la fel şi fasolea”, a precizat Dan Tănăsescu, directorul DARD Gorj.
Spre exemplu, un cetăţean din comuna Samarineşti a precizat: “Ploaia căzută în cantităţi mari a făcut probleme culturilor. Toate tomatele sunt afectate şi au început şi fructele să cadă. Îmi pare rău pentru că le-am crescut ca pe copiii mei”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here