Ploaia din ultimele zile a afectat iremediabil un apartament din zona Teilor! Imobilul s-a umplut de igrasie și mucegai, iar proprietarii, de nemulțumire

1871

Proprietarii septuagenari ai unui imobil din Târgu-Jiu, afectat recent de igrasie și mucegai, au ales varianta cea mai simplă pentru a lupta cu putregaiul din locuință! Au chemat presa la fața locului, blamând nepăsarea responsabililor de la Asociația de Proprietari nr.9 din Târgu-Jiu, asta după ce au făcut potecă spre locul în care sperau ei, că, le va veni salvarea, prin reabilitarea acoperișului afectat. Ieri, însă problema și-a găsit rezolvare, după ce asociația a constatat, cu ceva întârziere ce-i drept, că problema poate fi remediată ușor de o firmă privată care deja prestează pe bloc, pentru tavanul unui apartament din vecinătatea locuinței soților Piper. Pentru restul acoperișului însă s-a apelat la firma Eltina Prest SRL, care a executat lucrarea de izolație cu șase ani în urmă, investiția fiind încă în garanție. Patronul societății s-a angajat, în discuția cu Gorjeanul, că sâmbătă, dacă vremea va permite, se va și apuca de lucrare.

Soții Cecilia și Simion Piper spun că locuiesc în apartamentul de trei camere din zona Teilor, de pe raza municipiului Târgu-Jiu, de aproape patru decenii. Au mai avut probleme din cauza acoperișului în care se îinfiltra apa și cu șase ani în urmă. Atunci, pe cheltuiala proprie care s-a ridicat la 3200 de lei, din care a recuperat doar 600 de lei de la doar doi vecini, familia Piper a executat lucrarea de izolație a acoperișului de peste apartamentul lor. S-a apelat atunci la firma Eltina Prest SRL din Târgu-Jiu care a prestat contra cost, asigurând lucrarea pentru 7 ani. Investiția este încă în garanție până în vara anului viitor.
Proprietarii nu au știut de acest lucru, dar au aflat asta de la președintele asociației, Ungureanu Ninu-Florin, care la auzul veștii că presa este interesată de subiect, a pregătit o comunicare scrisă pentru proprietari, în care a redactat faptul că acoperișul soților Piper trebuie refăcut de firma Eltina Prest, în baza garanției, în timp ce firma ce prestează la apartamentul 20, acolo fiind dezastru, ar repara pluviala care de fapt s-ar face vinovată de distrugerea apartamentului cu nr.19.
Până la venirea presei la asociație, responsabilii nu au înțeles să comunice aceste informații soților Piper care, enervați la culme de situație, au cerut, în mai multe rânduri, realizarea unei note de constatare la fața locului. Simion Piper de 75 de ani a declarat, joi, că suferă de astm bronșic, maladie care îi este declanșată și pe fondul mucegaiului și igrasiei apărute pe pereții sufrageriei, a holului mic, a celui mare și pe tavanul bucătăriei. Cecilia Piper a cerut explicații asociației în cursul zilei de joi, fiind brusc liniștită de președintele care găsise, parcă peste noapte, soluția la problema din apartamentul 19.
,,Aștept ca și cele promise de președintele asociației și de administratorul firmei Eltina Prest să se țină de cuvânt și să repare atât acoperișul, cât și pluviala. Nu este posibil ca data trecută să plătim noi această reparație, și să recuperez cu greu doar o parte din bani, iar asociația să asiste impasibilă la efortul nostru de a rezolva o problemă ce afecta tot imobilul”, a declarat Cecilia Piper.

Văduvă pusă să plătească 7000 de lei
Președintele Asociației de Proprietari nr.9 Târgu-Jiu a explicat, ușor irascibil situația, dar și modalitățile de rezolvare ale acesteia, cu completarea că la etajul 4 al blocului cu nr.2 sunt patru apartamente afectate, acesta găsind parțial rezolvare doar pentru unul dintre acestea.
Situația este și mai gravă pentru apartamentul de la nr.18, a cărei proprietară, o văduvă de 73 de ani a fost nevoită, anul trecut, să achite din propriul buzunar lucrarea de izolație de peste apartamentul său, plătind astfel 7000 de lei. Niciunul dintre vecinii de pe palierul acesteia, de la etajul trei până la parter, nici nu s-au sinchisit să-i plătească văduvei pensionare vreun leu pentru investiția făcută. Dimpotrivă, aceasta povestește că o vecină a jignit-o, reproșându-i că ,,și-a făcut confort”, deși în lege spune clar că acoperișul ca și casa scării și subsolul sunt bunuri comune.
Elena Szatmary a povestit îndurerată că deși a urmat procedura cu asociația de proprietari, ea a rămas cu investiția, în timp ce responsabilii asociației s-au spălat pe mâni, motivând că, dintr-o eroare, pe factura eliberată de firma privată a fost trecut numele femeii în loc de cel al asociației. Președintele a mai motivat, joi, că pe factură scria eronat că s-ar fi reparat 220 de mp din acoperiș, în loc de 110 cât are apartamentul 18. Femeia a explicat că s-au folosit 2 rânduri de carton pentru izolație fapt care a dublat suprafața reparată. Președintele Ungureanu Ninu Florin a dat din umeri spunând că problema femeii se poate rezolva doar prin avocat, deoarece orice ștornare a facturii, ce se putea opera anul trecut, acum este tardivă. Acesta a recunoscut parțial că putea interveni în rezolvarea problemei femeii, cerând firmei să ștorneze factura eliberată anul trecut, dar din motive neștiute nu a făcut asta. Pensionarei de 73 de ani nu-i mai rămâne acum decât să se judece cu proprii vecini, să cheme martori în instanță responsabilii asociației, să se certe cu jumătate dintre vecinii de pe scară, când problema se putea rezolva în câteva minute, în vara anului 2018. Rămâne de văzut ce soluție va alege văduva pentru a-și recupera cheltuiala făcută, din propriul buzunar, cu un an în urmă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here