Plimbarea de seară i-a adus o condamnare

1778

Un tânăr din Gorj s-a ales cu o condamnare după ce a decis să facă o plimbare de seară pe un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere. Tânărul de 26 de ani, care locuiește fără forme legale în comuna Bălănești, s-a ales în prima instanță cu 10 luni și 20 de zile de închisoare.
Pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care va trebui să respecte mai multe obligații, între care să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj, la termenele stabilite de acesta.

Ghinion în trafic
Potrivit rechizitorului, anul trecut, la sfârșitul lunii septembrie, tânărul a condus un moped pe drumul comunal 15 Ohaba, deși nu deținea permis de conducere și fără ca autovehiculul să fie înmatriculat ori înregistrat, în condițiile legii.
„Astfel, în data de 30.09.2020, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal 15 Ohaba, organele de poliție au depistat în trafic un moped de culoare albastră, care nu prezenta plăcuțe de înmatriculare ori înregistrare. Agenții de poliție au stabilit, cu ocazia interogării bazelor de date, că inculpatul nu deține permis de conducere valabil, iar despre mopedul condus, inculpatul a precizat că nu se află în posesia niciunui act întrucât nu este înmatriculat ori înregistrat”, potrivit anchetatorilor.
Potrivit legii, mopedul trebuia înregistrat la primărie. Sentința Judecătoriei Târgu-Jiu poate fi atacată cu apel.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here