Pleacă şi argintul viu? Ofertă pentru Mitriţă

380

Universitatea Craiova ar putea începe sezonul fără cei trei jucători care au fost sufletul atacului oltean în campionatul trecut. Alexandru Băluţă s-a transferat la Slavia Praga, Gustavo Vagenin la Liaoning Whowin, iar Alexandru Mitriţă este dorit de Al Hilal. Telekom Sport a anunţat, în premieră, că Mitriță este pe lista de achiziţii a formaţiei saudite, care ar fi dispusă să plătească 3 milioane euro pentru jucătorul oltean. Se pare totuşi că după transferurile efectuate în ultima perioadă, craiovenii nu mai vor să vândă decât dacă oferta este de nerefuzat. Tocmai de aceea, Mihai Rotaru, finanţatorul alb-albaştrilor, ar fi cerut, în schimbul atacantului său, 6 milioane euro. Mitriţă a fost cumpărat definitiv de la Pescara în această iarnă, pentru 750.000 euro. De la venirea sa, Alex a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai “juveţilor”, reuşind, în 38 de meciuri, 16 goluri și 2 pase decisive în toate competițiile din sezonul trecut. Mitriţă şi-a exprimat dorinţa de a rămâne la Craiova încă un sezon, iar mutarea pare puţin probabilă, având în vedere că fotbalistul a intrat şi în vederile lui Cosmin Contra, care l-a convocat, în premieră, la echipa naţională.

“Gusti” şi-a luat la revedere
Universitatea Craiova a confirmat, luni, despărţirea de mijlocaşul brazilian Gustavo. Aflat în ultimul an de contract, fotbalistul sud-american a fost cedat la o formaţie din liga a doua chineză. În schimbul său, oltenii au primit peste 800 de mii euro. În sezonul trecut, Gustavo a marcat 11 goluri pentru Universitatea în 32 de partide de campionat, la care se adaugă 3 goluri în 5 partide în Cupa României. De asemenea, a oferit patru pase de gol şi a marcat în Cupa României, trofeul revenind la Craiova după 25 de ani. “Întotdeauna voi fi un oltean mândru”, a scris Gustavo pe pagina sa de facebook.
“În primul rând, vreau să mulţumesc Craiovei din adâncul inimii mele! Şi când zic Craiova, mă refer la toată bucuria pe care mi-a adus-o în cei doi ani petrecuţi aici! Acest oraş frumos, clubul de fotbal, cel care mi-a oferit oportunitatea să joc într-o structură atât de bine organizată, toţi cei care au lucrat cu mine (…) Vreau să le mulţumesc tuturor suporterilor Universităţii Craiova! În această perioadă am realizat o coeziune superbă pe care nu o voi uita niciodată! Ascultându-vă toate cântecele şi împingându-ne de la spate pe durata celor 90 de minute a fost ceva fantastic! Am simţit o emoţie de nedescris pe 27 mai, o dată care îmi va rămâne mereu în minte şi în inimă! Împreună am cucerit Cupa României, un nou trofeu care va rămâne în istoria acestui club uriaş! Acum am acceptat o nouă provocare în China de care sunt foarte mândru, este o oportunitate mare pentru mine să-mi continui visul, dar sunt sigur de un lucru: întotdeauna voi fi un oltean mândru!”, este o parte a mesajului postat de brazilian.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here