Play-off în zodia remizelor

454

Pandurii a închis gura multora care îi vedeau oferind Stelei o ultimă fărâmă de speranță la titlu, dar, din păcate, nu a reușit ceea ce i-ar fi trebuit, adică succesul cu care ea să mai păstreze șanse la locul secund. Remiza de pe Național Arena a oferit titlul Astrei, care a răspuns poziției verticale a Pandurilor cu o victorie în fața dinamoviștilor, trupa lui Edi Iordănescu având acum prima șansă la locul 3.

Pandurii și Steaua porneau lupta pe Național Arena cu stări de spirit diferite, Edi Iordănescu tocmai primise dreptul de a sta pe bancă, în vreme ce Reghecampf mai avea de ispășit o etapă de suspendare. În plus, Steaua avea numeroase probleme de lot, în timp ce fiul Generalului a aliniat cel mai bun prim unsprezece, poate pentru prima dată în acest sezon. Totuși, Steaua pornea drept mare favorită, statutul nepermițându-i pierderea locului de Champions League.
Gazdele au avut un număr mai mare de ocazii în prima repriză, asta deși Pandurii a plimbat mai mult mingea. Stanciu a luat asupra sa responsabilitatea finalizărilor în tabăra stelistă, noul decar al naționalei având trei ocazii în primele 35 de minute, însă fie Stanca a fost la post, fie mingea a ocolit spațiul porții. Între aceste ocazii ale lui Stanciu, Antal a avut și el o bună oportunitate în minutul 32, dar șutul său a fost deviat în corner. Prima repriză, disputată în ritm alert, dar fără mari ocazii de gol, s-a încheiat cu un șut al lui Bunoza, din lovitură liberă, dar și de această dată o deviere a schimbat traiectoria balonului și primele 45 de minute au rămas albe.

1-1 pentru Astra!
Răduț a servit o nouă palmă Stelei, care n-a avut încredere în el, și a pasat formidabil pe culoar pentru Hora în minutul 60, golgheterul Ligii 1 trimițând la colțul scurt, pe lângă Niță, pentru 0-1. Pandurii conduceau Steaua după o oră de joc, iar la Giurgiu se deschidea șampania. Steaua a egalat destul de repede, după doar șase minute, după o cursă a lui Momcilovic în flancul stâng și o serie de ezitări ale fundașilor gorjenilor, Enache a venit lansat, a șutat la colțul lung, de la 20 de metri, și scorul devenea 1-1. Mătăniile lui Gigi Becali păreau să-și facă datoria, iar Reghecampf, din tribună, transmitea ordine spre bancă pentru ce spera să fie o revenire în forță a campioanei. Steaua a dominat ultimele 20 de minute ale partidei, dar fără a găsi breșe în defensiva pandură, rămasă la un moment dat fără liderul ei incontestabil, Săpunaru părăsind terenul, accidentat, în minutul 80. Fără a avea tirul reglat, steliștii au terminat fără a mai pune în real pericol poarta pandură, iar remiza cu care s-a încheiat meciul a însemnat un pas pe loc pentru ambele echipe, Steaua având totuși ceva de câștigat. Pandurii a rămas la patru puncte în spatele gazdelor și trupa lui Reghecampf, după ce și Dinamo a capotat în fața noii campioane, va merge, de pe locul 2, în preliminariile Champions League. Pandurii a terminat al șaselea meci la egalitate în acest play-off demonstrând că este o echipă greu de ucis. Doar Steaua a învins trupa lui Edi Iordănescu în play-off și condițiile sunt arhi-cunoscute. Din păcate, victoriile au fost și ele destul de rare, altfel Pandurii ar fi fost și acum în luptă măcar pentru locul 2.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-0)
Stadion „Arena Națională”, București, spectatori: 4.000
Au marcat: Enache (min. 66) / Hora (min. 60)
Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Varela, Momcilovic – Carp (min. 73 Filip), Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun (min. 46 Gebhart) – Tade (min. 46 Bawab). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru (min. 80 Vasiljevic), Bunoza, Acsinte – Ropotan, Mrzljak – Antal (min. 59 Nicoară), Nistor, Răduț (min. 69 Ciucur) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Radu Petrescu – Sebastian Gheorghe, Alexandru Cerei. Adiționali: Viorel Cojocaru, Horațiu Feșnic.
Cartonașe galbene: Hamroun (min. 43), Tamaș (min. 68), Pintilii (min. 70), Varela (min. 74) / Hora (min. 20), Antal (min. 26), Acsinte (min. 33), Ciucur (min. 75).

Chestiune de onoare
Lupta pentru locul 2 fiind tranșată în favoarea campioanei din sezonul trecut, Pandurii s-a temut că Astra va fi o echipă prea relaxată, euforică, la meciul cu Dinamo și că ar fi un mare dezavantaj pentru echipa gorjeană faptul că partidele nu s-au disputat la aceeași oră. Din fericire, așa cum Edi Iordănescu a dat o nouă lecție de profesionalism și a barat drumul echipei sale de suflet și Marius Șumudică a ținut ca echipa sa să joace până la capăt și să onoreze titlul câștigat și cu ajutorul Pandurilor cu un rezultat favorabil în fața propriilor suporteri, înaintea primirii tricourilor de campioni. Chiar dacă după prima repriză se părea că noaptea în care s-a petrecut la Giurgiu se simte pe teren, Astra a dat de pământ cu Dinamo în partea a doua a meciului și locul 3 se joacă în ultima rundă.
Cu un avantaj de un punct, Pandurii poate termina pe podium dacă va obține cel puțin același rezultat cu cel realizat de Dinamo în ultima etapă. Pandurii va juca la Severin cu Astra, în vreme ce Dinamo va primi vizita puștilor lui Gică Hagi.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here