Plăţile pe suprafaţă, accesate de zeci de mii de fermieri

266

agricultorÎn aceste zile, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a demarat în aceste zile autorizarea la plată a avansului către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS).

De acest avans, beneficiază fermierii la care controalele administrative sau cele în teren s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de legislaţia în vigoare. “Pentru acest an, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 euro pe hectar, ce reprezintă un procent de 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Gorj, Mirela Şerbu.

În campania SAPS 2010, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse un număr de 24.874 de cereri pentru o suprafaţă totală de 104.188,85 de hectare, din care suprafaţă eligibilă pentru plată de 96.230,36 de hectare. De asemenea, până la ora actuală, au fost autorizaţi la plată pentru campania SAPS 2009 un număr de 25.103 fermieri din totalul de 25.142 de fermieri care şi-au depus cereri de acordare a subvenţiei la Centrul Judeţean APIA.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here