Plăți compensatorii de aproximativ 20.000 de euro și venit de completare pentru patru ani, în caz de disponibilizare la CEO

9939

Pentru cei peste 9.000 de salariați ai CE Oltenia nu s-a stabilit niciun pachet de protecție socială până în prezent, deși termenele de închidere a capacităților companiei sunt prevăzute la 1 ianuarie 2026.

În cazul în care șefii Complexului Energetic Oltenia vor planifica disponibilizări în acest an, liderii organizațiilor sindicale vor cere un pachet de protecție socială. Suma plăților compensatorii ce va fi solicitată pentru minerii și energeticienii care vor fi concediați, așa cum se vehiculează în rândul organizațiilor sindicale, este de 20.000 de euro și venit de completare pentru patru ani. Probabil că dacă aceste concedieri colective nu vor avea loc în acest an, în care vor avea loc mai multe rânduri de alegeri, datele și cifrele se vor schimba în 2025. În 2026, toate capacitățile de energie pe cărbune ale Complexului Energetic Oltenia vor fi trecute în rezervă, în cazul în care viitorii europarlamentari și guvernul nu vor deschide negocierile la Comisia Europeană, după alegerile din iunie, pentru amânarea eliminării cărbunelui și, implicit, închiderea unităților CEO.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here