Platformele de gunoi subterane, pe placul târgujienilor

466

Municipiul Târgu-Jiu este unul dintre puţinele oraşe din ţară care deţine pubele subterane pentru depozitarea gunoiului menajer. Investiţia face parte dintr-un proiect în valoare de 700 de mii de euro. Târgujienii sunt încântaţi de noile platforme.

Firma de salubritate Polaris M Holding a implementat un proiect ce aduce reale beneficii târgujienilor. Este vorba despre modernizarea sistemului de colectare a deşeului menajer prin realizarea unor platforme subterane. Beneficiile acestora sunt importante, pornind de la dispariţia disconfortului vizual şi olfactiv ce exista la vechile pubele, până la imposibilitatea câinilor şi pisicilor de a risipi gunoiul în căutare de hrană.
Anul trecut au fost realizate 20 de astfel de pubele, în acest an vor fi date în funcţiune alte 40. „Platformele vin acum gata asamblate, doar trebuie montate zonele stabilite. Suntem printre primele 5 oraşe din România care au acest sistem; sunt oraşe mari, gen Timişoara, Cluj sau Craiova, care nu au aşa ceva, iar la noi deja funcţionează. Oamenii sunt încântaţi de acest sistem. Am cumpărat şi un aparat de spălare a acestor containere şi le spălăm o dată pe săptămână”, confirmă Luis Popa, directorul Polaris Târgu-Jiu.
Pubelele sunt prevăzute cu guri de introducere a deşeurilor în containere, care sunt în subteran. Când sunt pline, autospeciala are un sistem de cuplare la instalaţia hidraulică a platformei care o ridică pentru a scoate containerele.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here