Platforma E-learning a profesorilor de Religie, lansată oficial

1378

Platforma E-learning a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei a fost lansată oficial zilele trecute. Proiectul urmărește să acopere întreaga programă școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a și să asigure învățarea la distanță într-un mediu educațional bazat pe colaborare, care va îmbina metodele didactice tradiționale cu metode bazate pe mijloace IT.

Proiectul a debutat în data de 4 august 2020, când a avut loc prima sesiune de instruire și formare a cadrelor didactice, specializarea Religie, cultul ortodox, din județele Dolj și Gorj. ,,Platforma E-learning a profesorilor de Religie, disponibilă la adresa web https://e-religie.ro/, cuprinde toate documentele curriculare necesare profesorului de Religie și anume: programa școlară, manuale și auxiliare didactice, planificări calendaristice și resurse educaționale. În ceea ce privește resursele educaționale concepute de profesorii doljeni și gorjeni, amintim fișele de evaluare pentru unitățile de învățare și exerciții de consolidare realizate la fiecare lecție din programă, disponibile online pe această platformă.
Platforma E-learning a profesorilor de Religie urmărește să acopere întreaga programă școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a și să asigure învățarea la distanță într-un mediu educațional bazat pe colaborare, care va îmbina metodele didactice tradiționale cu metode bazate pe mijloace IT, folosind Google forms și Learning Apps”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Olteniei. Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din: ÎPS. Prof. Univ. Dr. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier Învățământ, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae-Răzvan Stan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Prof. Drd. Carmen Oprea, Metodist IȘJ Dolj, Diac. Drd. Adrian Lupu, Inspector Învățământ și Florin Oprea, specialist IT.
ROXANA LUPU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here