Plasticienii și actorii, alți olimpici naționali ai Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu

1025

Rezultatele Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale și Arta Actorului nu s-au lăsat mult așteptate! Nu numai muzica este la înălțime prin premiile câștigate la etapa națională a olimpiadei școlare 2014, ci ei i se alătură și celelalte specialități ale Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu.

Premiile actorilor
Etapa națională a olimpiadei școlare de Arta Actorului s-a desfășurat în acest an la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, între 4-7 aprilie 2014, unde au participat 12 din 13 secții de teatru din țară: București, Târgu Jiu, Brăila, Sibiu, Iași, Arad, Tulcea, Timișoara, Cluj Napoca, Galați, Botoșani și Sfântu Gheorghe.
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, individual și trupă. Din totalul de 125 elevi care și-au anunțat participarea, la individual s-au înscris 30 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, care au prezentat monologuri și improvizații.
Juriul a fost compus din profesori universitari de la facultățile de actorie din marile centre universitare din țară: București, Timișoara, Târgu Mureș și Iași. Președintele juriului a fost directorul Teatrului “Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Dan Țopa, fără drept de notare.
Specializarea Arta Actorului a Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu se remarcă în acest an prin două premii obținute la etapa națională a olimpiadei școlare și o mențiune.
La secțiunea individual, elevul Vlad Rădulea, clasa a XI-a, profesor coordonator, Dragoș Spahiu, a reușit să obțină un important premiu II. La clasa a XII-a, îndrumat de profesor Cosmin Brehuță, elevul Radu Sulugiu s-a clasat pe locul patru și a obținut o mențiune.
La cea de-a doua secțiune, Trupa 2% a reușit să câștige premiul III pe țară cu spectacolul regizat de Cosmin Brehuță, “Profesorul de franceză”, de Tudor Mușatescu.
Ne mândrim cu actorii noștri, de la un liceu vocațional la care specializarea arta actorului nu are prea multă vechime, dar care se regăsesc printre primii elevi talentați ai țării!

arte2Premiile artelor vizuale
Etapa națională a olimpiadei școlare de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei a fost găzduită în acest an de Colegiul Național Vocațional “Nicolae Titulescu” din Slatina și s-a derulat între 7-11 aprilie 2014, concurenții fiind supuși mai multor probe, prima fiind eliminatorie. Au participat 420 de elevi din 40 de județe ale țării, iar după proba eliminatorie au rămas în competiție mai puțin de jumătate dintre elevii înscriși.
La această competiție au participat elevii calificați la etapele județene, iar de la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu s-au calificat pentru etapa națională a olimpiadei, trei elevi ai clasei a XII-a: Mihaela-Maria Gruianu, profesor îndrumător, Cristina Ploscariu; Claudia Simion, profesor coordonator, Daniel Șerban și Anca Bardan, pregătiră de profesorii Dumitru Florescu, arhitect și profesor dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău.
Se pare că pentru prima dată în istoria Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu, artele vizuale se întorc cu un valoros premiu olimpic național. Este vorba despre eleva Anca Bardan, care s-a remarcat încă de la proba eliminatorie (natură statică), unde a obținut cel mai mare punctaj, de 96,67 puncte și care a reușit să obțină premiul II la etapa națională a Olimpiadei Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, cu 95 de puncte.
Felicitări tuturor! Mult succes mai departe!
Eugenia-Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here