Planurile de viitor ale elevelor de 10 – Delia Ionete, viitoare profesoară de matematică în Anglia

495

O altă absolventă de liceu din Gorj, care a promovat examenul de Bacalaureat cu media maximă, este Delia Ionete. Tânăra motreancă a scăpat și de emoțiile legate de admitere la facultate, asta deoarece știe deja că-și va continua studiile la o universitate din Anglia. Dacă se va întoarce sau nu în țară după finalizarea studiilor rămâne deocamdată o întrebare fără răspuns sigur.

Delia Ionete a absolvit Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru, reușind performanța a finaliza cei patru ani de studiu cu media maximă. Numele ei a apărut destul de des și pe listele elevilor participanți la diverse olimpiade. Probele scrise din cadrul Bacalaureatului le-a susținut la Limba și literatura română, Matematică și Fizică, iar faptul că a trecut de toate trei cu nota maximă a reprezentat, într-o anumită măsură, o surpriză, chiar dacă recunoaște că s-a pregătit foarte mult pentru acest examen. ”M-am pregătit pentru Bacalaureat învățând constant toți cei 4 ani de liceu, dar în ultimele luni am învățat și 12 ore pe zi. Am avut emoții foarte mari. Cred că a fost cel mai emoționant moment din viața mea. Mă așteptam să obțin două note de 10, la Matematică și Fizică deoarece am consultat baremul după fiecare probă. Să iau nota 10 și la Limba română a fost o surpriză…mă așteptam să iau o notă de cel puțin 9,5”, povestește Delia. ”Aș dori le mulțumesc domnului Drulă Valeriu, profesorul meu de matematică și directorul școlii, care m-a pregătit și pentru Olimpiada de Matematică, doamnei directoare Păuna Rodica, profesoară de limba română, și doamnei Alioanei Carmen, profesoară de fizică”, mai adaugă Delia.

Va studia în Anglia
Tinerei îi place să călătorească, să citească, să alerge, să joace tenis, dar și să se dedice activităților de voluntariat. Spre deosebire de mulți dintre colegii ei, care tocmai a absolvit liceul și se pregătesc de admiterea la facultate, ea se poate relaxa și să se dedice pasiunilor sale. Știe deja unde își va continua studiile. ”Examenul de admitere l-am susținut în timpul anului pentru Universitatea City din Londra. Voi studia matematică, economie și finanțe. În viitor îmi doresc să devin profesoară de matematică sau să lucrez în cercetare. Nu știu încă dacă o să mă întorc după facultate”, spune Delia.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here