Planuri europene pentru Târgu-Jiu, Întâlnire de lucru între primarul Aurel Popescu și europarlamentarul Victor Negrescu

374

Primarul interimar Aurel Popescu a discutat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu Jiu, cu europarlamentarul Victor Negrescu despre proiectele europene ale localității, dar și despre continuarea demersurilor începute anul trecut, la Bruxelles cu ocazia evenimentelor organizate de deputatul european pentru promovarea operei lui Brâncuși.

Temele dezbătute de către primarul interimar Aurel Popescu şi europarlamentarul Victor Negrescu s-au centrat pe proiecte culturale, dar nu numai. “Am discutat cu primarul Aurel Popescu și viceprimarul Adrian Tudor despre proiectele culturale ale localității dar și acțiunile comune pe care dorim să le facem în Anul European al Patrimoniului Cultural. Opera și orașul lui Brâncuși trebuie valorizate mai mult. Pe modelul evenimentelor de promovare ale orașului organizate anul trecut la Bruxelles, îmi doresc să lucrăm împreună pentru ca anul 2018 să devină un moment cu mai mare vizibilitate pentru județul Gorj. Mă bazez în acest sens pe sprijinul organizației PES Activists Gorj care mereu a contribuit la creșterea dimensiunii europene a județului” a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.
La rândul său, primarul Aurel Popescu a subliniat importanța fondurilor europene, dar și dorința municipalității de a beneficia de programele europene în domeniul cultural. “Accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului reprezintă o prioritate pentru mine și echipa mea. Astăzi am avut o întâlnire foarte importantă cu europarlamentarul Victor Negrescu și îi mulțumesc pentru demersurile ce vizează includerea municipiului Târgu-Jiu printre orașele europene care vor beneficia de finanțare UE în 2018 – Anul European al Patrimoniului Cultural. Am stabilit deja o întâlnire de lucru la Comisia Europeană pentru luna septembrie”, a precizat Aurel Popescu.
Europarlamentarul Victor Negrescu s-a aflat la Târgu-Jiu, în acest weekend, unde a discutat cu autorităţile locale, subliniind faptul că opera şi oraşul lui Brâncuşi trebuie valorizate mai mult.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here