Planul de restructurare al CEO, aprobat de Comisia Europeană la vară!

979

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat când va fi aprobat planul de restructurare al CEO, plan ce a ridicat semne de întrebare şi a generat o anchetă a Comisiei Europene.

Potrivit ultimelor date şi cerințelor clare ale comisarilor europeni, aceştia nu-şi vor da avizul pentru restructurarea din minerit şi energie decât dacă vor fi convinşi că CEO îşi va reduce la minimum capacităţile de producţie a energiei pe bază de cărbune.

„Cel mai mare parc fotovoltaic, în Oltenia”
Ministrul Virgil Popescu a declarat într-o emisiune a TVR1 că „Planul de restructurare al CEO va fi aprobat de Comisia Europeană în vara acestui an. În momentul acela va începe un amplu program de investiții, vor trece foarte multe capacități de cărbune la gaz natural, vom avea inclusiv o construcție, probabil a celui mai mare parc fotovoltaic din România, de 700 de MW, ce nu cred că există în momentul de faţă. Vom transforma Oltenia, în 2025, 2026, dintr-un producător de energie pe bază de cărbune, într-un mix cu mai puţin cărbune, gaz şi regenerabil”, a declarat acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here