Plantări de arbori la Vladimir, de Ziua împăduririi naţionale

316

Pentru al treilea an consecutiv, iniţiativa naţională pe bază de voluntariat “Plantăm fapte bune în România” va desfăşura activităţi de împădurire, în mai multe judeţe, în aceeaşi zi.

Astfel, peste două luni, mai precis pe data de 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completări de puieţi pe terenurile din Leţcani – judeţul Iaşi, Peştera – judeţul Constanţa, Utvin – judeţul Timiş şi Armăşeşti – judeţul Ialomiţa. De asemenea, în aceeaşi zi, vor fi organizate acţiuni de împădurire pe terenuri noi din Moineşti – judeţul Bacău, Cozieni – judeţul Buzău, Jegălia – judeţul Călăraşi, Şotânga – judeţul Dâmboviţa, Greceşti – judeţul Dolj şi Vladimir – judeţul Gorj.

Terenurile pe care vor fi realizate acţiunile de plantare sunt fără vegetaţie forestieră şi sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, poluare sau eroziune eoliană). Voluntarii interesaţi să participe la activităţile din 18 noiembrie, se pot înscrie pe site (din meniu se alege “Implică-te”, apoi “Voluntar”, urmărind instrucţiunile existente) sau direct completarea formularului.

“Toţi cei care simt că pot oferi din timpul şi din energia lor pentru a ne fi alături în acţiunile de împădurire din 18 noiembrie, sunt aşteptaţi să participe cu cea mai mare bucurie. Credem în ceea ce facem şi ştim că doar împreună puteam construi lumea la care visăm. Haideţi să creştem împreună cu pădurile noastre”, declară Marin Toma, Coordonator PFBRo. Voluntarii participanţi primesc în urma activităţii de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume. Partenerii instituţionali ai iniţiativei sunt Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here