Plângerile de la Turceni şi Rovinari, în comisia DGFP Gorj

520

FINANTE 1Plângerile prealabile a managerilor Complexului Energetic(CE) Turceni şi a Complexului Energetic(CE) Rovinari se află de câteva zile pe masa specialiştilor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj.

O comisie a instituţiei financiare studiază acum atât plângerile cât şi documentele care le însoţesc, urmând să ofere un răspuns ambelor unităţi abia la jumătatea lunii viitoare. CE Turceni şi CE Rovinari, ultima parţial, au contestat astfel rezultatul controlului ANAF desfăşurat anul acesta sau mai precis procesul verbal de control financiar, eliberat la finalul verificărilor. Managerii ambilor producători de electricitate nu erau în clar, în special, cu prejudiciul care apărea în acest document.

Plângerile realizate la cererea celor două unităţi energetice se află la DGFP Gorj, deoarece aceasta este unitatea care, potrivit legii, trebuie să se pronunţe în legătură cu contestaţiile în cauză. Acest lucru este confirmat şi de către reprezentanţii DGFP Gorj, care anunţă că în cadrul Direcţiei a fost constituită deja o comisie care are rolul de a oferi, în 30 de zile, un răspuns părţilor. Practic, comisia se pronunţă după analizarea plângerilor şi înaintează un raport directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Abia apoi, răspunsul este înaintat părţilor. În cazul respingerii plângerilor, părţile, dacă sunt în continuare nemulţumite, se pot adresa instanţei de judecată.

Graure se aşteaptă la repercusiuni

Acest lucru a fost făcut deja de conducerea CE Turceni, directorul Octavian Graure fiind convins că unitatea va avea parte de repercusiuni din partea ANAF, mai ales după plângerea prealabilă şi după acţiunea în instanţă. “Să vină în control. Dacă se ajunge însă în asemenea situaţii, din punctul meu de vedere şi al echipei întregi din cadrul Complexului Energetic Turceni nu ştiu cine îşi mai permite ori îşi mai asumă responsabilitatea să conducă o asemenea unitate şi să gestioneze şi partea salariaţilor. Nu trebuie uitat că la noi sunt condiţii deosebit de grele, mai ales în zona de minerit, de termocentrală unde se lucrează non-stop şi sunt nişte drepturi prevăzute în toată legislaţia din România”, a declarat Graure. Potrivit reprezentanţilor DGFP Gorj, CE Turceni a atacat, în plângerea prealabilă, mai multe măsuri impuse după verificarea ANAF decât au făcut-o cei de la Rovinari.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here