Plângere de campanie! – Atacurile pedelistului Hoară asupra lui Ciurel

477
Noul preşedintele al Consiliului de Administraţie (CA) al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Marcel Hoară, a făcut recent o plângere la poliţie împotriva fostei conduceri a termocentralei.

Vizat de ancheta cerută de pedelistul Hoară este fostul director al unităţii energetice, actualul pesedist Laurenţiu Ciurel, pe motiv că ar fi semnat angajamente fără sursă de plată. Tot acest demers la poliţie s-a făcut în plină campanie electorală.

Democrat-liberalul Marcel Hoară, pus în funcţia de şef al CA-ului de la termo Turceni, de ministrul economiei Adriean Videanu, cu sprijinul colegul său de partid Ionel Manţog, s-a apucat să ia la purecat contractele unităţii energetice încheiate anul trecut. Acest demers a fost cerut, de altfel, de ministrul Videanu încă din luna aprilie, democrat-liberalul din fruntea Ministerului Economiei ameninţându-l public, în acest sens, pe Laurenţiu Ciurel. La o lună după ce a fost instalat în funcţia de şef al CA-ului termocentralei de la Rovinari, democrat-liberalul Hoară a pus în practică cerinţele lui Videanu, chiar dacă recunoaşte doar parţial acest lucru. ,,Am făcut plângere celui care a semnat angajamente bugetare fără sursă de finanţare în contradicţie cu Legea 500 privind finanţele publice şi cu HG privind normele de aplicare. M-am adresat tuturor celor care au fost la conducere. Ciurel a semnat majoritatea acestor acte, în schimb ce eu îmi doresc este ca cei abilitaţi să vină şi să cerceteze toate actele indiferent de cel care este la conducere”, a declarat joi Marcel Hoară.
Din nou, povestea Şova
Hoară a cerut poliţiştilor în plângerea sa să îi verifice pe toţi cei care s-au perindat la conducerea complexului energetic pe motiv că ar trebui să răspundă dacă au făcut fapte ilegale. ,,Toţi cei care s-au perindat la conducerea complexului energetic trebuie să răspundă dacă au făcut fapte ilegale. Faptul că Ciurel a semnat angajamente fără sursă este unicat. Rog pe cei care sunt abilitaţi să cerceteze acest lucru, că eu nu am timp de asta şi chiar dacă le verific nu este concludent pentru că nu este rolul meu, dar este important ca organele să fie abilitate”, a menţionat Hoară. Pedelistul a cerut, de asemenea, verificare, în mod deosebit, a contractelor casei de avocatură Şova. De asemenea, Hoară a solicitat ca şi complexul să îi pregătească o situaţie cu toate contractele în care se presupune a nu fi fost realizată procedura în mod corect. ,,Am cerut ca toate aceste cazuri, întâmplate în acest complex, gen contractele Şova sau alte contracte, să fie verificate. Am solicitat ca şi complexul să îmi pregătească o situaţie cu toate contractele în care se presupune a nu fi fost realizată procedura în mod corect. Complexul a fost prejudiciat pe timpul contractelor şi această situaţie o voi transmite către organele abilitate. Nu am nimic de ascuns şi nu voi băga nimic sub preş. Nu vreau ca complexul să sufere o pierdere imagologică din cauza faptului că ţinem într-un fel lucrurile ascunse. (..) Eu am constatat că au fost semnate angajamente bugetare fără sursă de finanţare, lucru ilegal conform Legii 500”, a menţionat pedelistul.
Hoară o dă după „cireş”
Laurenţiu Ciurel, vizat de ancheta cerută de Hoară a declarat că, în opinia sa, pedelistul a făcut acest demers fiind pus de Ionel Manţog care a cerut, de ceva vreme, ca directorul CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, să facă asta iar acesta nu a respectat solicitarea liderului PD-L Gorj. Hoară a declarat că supoziţia lui Ciurel nu este adevărată. ,,Este o prostie asta. Venirea mea la CE Rovinari este, de ce să ascundem, legată de faptul că PD-L se află la guvernare”, a subliniat Hoară. Pedelistul a explicat şi de ce această plângere a făcut-o chiar în timpul campaniei electorale. ,,Am lungit o lună de zile decizia legată de propunerea mea. Am vrut să mă pun la punct cu elementele din complex ca să văd dacă pot să fac faţă sau nu cerinţelor ministrului Videanu. Şi am intrat în campanie, este adevărat, dar şi dacă nu pica în campanie aş fi făcut acelaşi lucru”, s-a dezvinovăţit Hoară.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here