“Plămânul verde” de Gorj, încadrat în “Idei din Ţara lui Andrei”

357

Asociația Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, în colaborare cu Liceul Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic Baia De Fier, Primăria Baia de Fier, Primăria Novaci şi Garda Naţională de Mediu – filiala Gorj, a lansat pentru finanţare proiectul de ecologizare cu titlul “Plămânul verde”, proiect depus în cadrul programului de finanțare “Idei din Ţara lui Andrei.

Proiectul se va desfăşura în perioada 11 – 12 octombrie 2014, în zona turistică Rânca din munţii Parâng. În cadrul acestui proiect se vor organiza două acţiuni majore: adunarea deşeurilor menajere şi conștientizarea asupra efectelor unui mediu poluat.
“Organizaţia noastră, împreună cu studenţii Universităţii «Constantin Brâncuşi» din Tg-Jiu, în special cu cei de la specializarea: Ingineria Mediului, împreună cu elevii, cadrele didactice şi alţi membri din comunitatea din zonă vom merge să ecologizăm zona. După strângerea gunoaielor, reprezentanţii celor două primării partenere vor ridica aceste gunoaie strânse spre a le depozita în locuri special amenajate. În ziua următoare, 12 octombrie 2014, vom organiza o conferinţă unde specialiștii în protecţia mediului vor face o prezentare a importanţei protejării mediului şi a efectelor negative pe care le are poluarea pentru mediu. Într-o asemenea zonă turistică, spaţiul bio-geografic este poluat cu gunoaie şi reziduri de la an la an. Astfel, se observă că mediul are de suferit în urma creșterii cantităţilor de reziduri. Totodată se observă lipsa unei conștiințe civice asupra efectelor poluării mediului în rândul turiştilor şi a populaţiei din zonă. Aceste aspecte ne-au determinat să derulăm acest proiect, îndreptarea sau ameliorarea acestor probleme fiind absolut necesare”, a menţionat Claudiu Sănduleascu, preşedinte executiv ASUCB.

Votează “Plămânul verde”!
După încheierea proiectului, rezultatele, efectele şi activităţile se vor a rezista în timp prin menţinerea unui mediu curat în zona turistică Rânca. Proiectul urmăreşte atât ecologizarea, cât şi oferirea unui exemplu de bună practică cu impact asupra comunităţii.
Acesta este depus în cadrul sesiunii de finanţare a programului “Idei din Ţara lui Andrei”. Pentru a putea fi finanţat, acest proiect trebuie să îndeplinească două condiţii: să primească un punctaj mare la evaluare şi să fie votat de public până la data de 15 mai 2014. “Astfel, toţi cei ce doresc să sprijine acest proiect şi/sau să participe la acest proiect o pot face intrând pe Site la www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiecte-inscrise şi caută proiectul «Plămânul verde», la categoria «mediu», în judeţul Gorj. După accesarea Website-ului, vizitatorului i se va cere să parcurgă paşii necesari pentru crearea unui cont pe platforma Website-lui, prin completarea unui formular de înscriere. După ce vizitatorul va completa formularul de înscriere menţionat, va primi, prin SMS, un cod de activare a contului. După recepţionarea SMS–lui, vizitatorul poate vota Proiectul preferat pe Website, prin introducerea codului primit din partea Website-lui în spaţiul special demarcat în cadrul Secțiunii «Votează»”, mai spune Sănduleascu.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here