Plafonare pentru valoarea pensiilor de merit!

268

Luna februarie a adus şi plafonări în sistemul public de pensii, nu doar pensii mai mari! Indemnizaţia acordată în temeiul Legii numărul 8/2006 pensionarilor din sistemul public de pensii care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice nu va fi mai mare de 2.900 de lei. Această măsură a fost stabilită de Executiv şi a intrat în vigoare la 1 februarie 2017.
Totuşi, pensiile pentru virtuţi aparte sunt un vis frumos pentru judeţul nostru. Spre deosebire de alte zone ale ţării unde există zeci de persoane care pe lângă pensia de asigurări sociale încasează şi venituri pentru virtuţi aparte, Gorjul este codaş la acest capitol. “La nivelul judeţului nostru nu există niciun vârstnic care să beneficieze de un spor de 50% din pensia pentru care a cotizat. Situaţia a rămas nemodificată şi în anul curent, instituţia noastră neavând în plată nicio indemnizaţie de merit”, a declarat directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj, Daniela Negoiţă.
Conform Legii nr. 8/2006, pensii de merit pot obţine: pensionarii sistemului public, care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică; calitatea de membru al uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică se atestă de către conducerea acestora pe bază de adeverinţă. Astfel, este vorba despre cei care au făcut parte dintr-una din uniunile de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică: Uniunea Scriitorilor din România; Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România; Uniunea Artiştilor Plastici din România; Uniunea Teatrală din România; Uniunea Cineaştilor din România; Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România; Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România; Uniunea Arhitecţilor din România.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here