Ingrediente:
500 g făină
250 g zahăr
2 ouă
250 g unt
2 linguriţe praf de copt
zăhar vanilat
Umplutură:
2 gutui
3 linguri zahăr
4 linguri gem caise
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare se pune făina cu praful de copt şi untul, se amestecă, pe urmă şi ouăle şi zahărul până iese un aluat lipicios. Gutuile se curăţă de coajă, se taie feliuţe şi se fierb în apă 3 – 4 minute, se scurg de apă şi se pisează cu furculiţa într-un alt bol. Se aşează pe o tavă 2/3 din aluat, se pun gutuile peste, se presară cele 3 linguri de zahăr uniform, apoi se aşează restul de aluat în formă de grilaj peste gutui. În spatiile libere, se adaugă gemul de caise.
Se lasă la cuptor timp de 40 – 50 de minute cu focul potrivit. După ce se răceşte se pudrează cu zahărul vanilat uniform. Poftă bună!