PL-x 618/2022 a umblat cu capul spart prin Comisia de Muncă a Camerei Deputaților – Minerii și energeticienii, umiliți din nou!

4502

– 63 de parlamentari PSD, PNL și USR, făcători de legi defecte numai bune de respins

– Încă o bătaie de joc a minerilor și energeticienilor: deputații au ”uitat” să treacă în PL-x618/2022, impactul bugetar și sursa de finanțare

Liderii sindicali din Oltenia, ai minerilor și energeticienilor din CEO, au mers ieri la București, la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, acolo unde ar fi urmat să se dezbată proiectul inițiat de 63 de deputați, proiect ce completează legea pensiilor.

Numai că, așa cum am relatat în ediția de astăzi, reprezentanțiii salariaților CEO  s-au întors cum au plecat, fiindcă deputații au amânat dezbaterea. În primul rând, proiectul de lege a ajuns la Comisie, fără a fi complet, adică să poarte în prevederile sale impactul bugetar și sursa de finanțare, două elemente esențiale atunci când se elaborează o lege. Parlamentarul Solomon a întrebat scurt: ”Este impact bugetar în proiect?”, ”Păi, nu”, au răspuns sindicalilști. ”Atunci, la revedere!”.

În plus, deputații au amânat dezbaterea până pe 14 martie, iar pe 13 martie ICCJ decide pe tema aplicării Legii 197/2021. Coincidență sau nu?

Iată reacția pentru  cele întâmplate ieri, la Comisia de Muncă, a vicepreședintelui Sindicatului Termo Energia Craiova II, Florin Cimpoieru:

Episod ridicol: Ignoranță crasă sau obișnuita bătaie de joc la adresa minerilor si energeticienilor !?

Ieri, 28 februarie 2023, a avut loc încă un episod din telenovela ,, Vă dăm plx la tot Complexul ! „, a casei de producție PSD–PNL, care reușește astfel să inșele si mai ales să umilească ( incă o dată !!) , sa-si bată joc de ,cel putin naivii salariați CEO, care ,,au mușcat momeala” incă o dată (!!) , lucru devenit deja obișnuință !

Parcă îi si vedem pe onorabilii politicieni râzând pe infundate, de cât de fraieri pot fi acești oameni, ce nu se mai satură să fie umiliti,batjocoriți,dar mereu optimiști.

Concret, ridicolul episodului de ieri a constat în lipsa unui lucru elementar – impactul bugetar ce ,obligatoriu, trebuie atașat oricarei initiative legislative ! Pentru chiar si un profan, dacă nu stia, intreaba…dar nu se făcea de râs !

Atâta desfășurare de forțe  energie,timp, bani, speranțe cheltuite,  pentru ca în final să fii efectiv persiflat și trimis la plimbare pentru un amatorism INEXPLICABIL. Sau…pentru o ticăloșie EXPLICABILĂ a inițiatorilor !

Cuvintele unui deputat al Parlamentului României :

,,…Domnule Cimpoieru, este o bataie de joc cap-coada. Credeti ca Ministerul Muncii  nu stia ? Atunci, în baza a ce a spus că nu sustine !? Orice proiect are la depunere o fișă în care se trece impactul bugetar (!!).

Daca parlamentarii nu au știut ( însă cine poate crede asta !? n.m. ), stie ministerul! Cum sa vii așa senin și să spui de la minister și Casa de pensii că nu stii!? Dar toată lumea asta e luată de proastă!? ”

Închei cu cuvintele unuia ce, la un moment dat, era Dumnezeu în România , gen.Coldea :

,, Vulnerabilitatea are o singură caracteristică,  aceea de a fi exploatată!”

Cazul de față…

În foto: doi dintre principalii inițiatori , deputatii Manta si Weber – de la PSD ,alături de promisiuni…”, a scris Florin Cimpoieru pe pagina sa.

Zeci de parlamentari au inițiat o lege de care ”râde lumea”

Iată pe cei 63 de deputați și senatori, inițiatori ai PL-x618/2022, așteptat de mii de mineri și energeticieni:

deputati – neafiliati:      Coarnă Dumitru

deputati – PSD:    Adomnicăi Mirela Elena, Albotă Emil-Florin, Alda Adrian, Barbu Florin-Ionuţ, Bălăşoiu Aurel, Bîrcă Constantin, Buicu Corneliu-Florin, Cătăuţă Ana-Maria, Chirilă Virgil Alin, Cristescu Radu-Mihai, Damian Romulus-Marius, Dinu Cristina-Elena, Dumitrescu Raluca Giorgiana, Dunava Costel Neculai, Florea Daniel, Georgescu Nicolae, Ghiţă Daniel-Florin, Goleac Nicoleta-Matilda, Holban Georgeta-Carmen, Iancu Marius-Ionel, Ilişanu Claudiu-Augustin, Ivan Bogdan-Gruia, Lungoci Dumitru-Lucian, Manta Claudiu, Marin Laurenţiu-Daniel, Mina Marian, Munteanu Remus, Nassar Rodica, Neaga Florian-Claudiu, Neaţă Eugen, Nechita Aurel, Niţă Nicu, Paladi George-Adrian, Pavelescu Nicolae, Peţa-Ştefănescu Eliza-Mădălina, Piper-Savu Florin, Popa Ştefan-Ovidiu, Predescu Ana-Loredana, Presură Alexandra, Stoica Elena, Şoldan Gheorghe, Trif Bogdan Gheorghe, Tudorache Daniel, Tuhuţ Radu-Marcel, Ţepeluş Laurenţiu-Cristinel, Ţuţuianu Marius-Horia, Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina, Vulpescu Ioan, Weber Mihai

deputati – PNL:   Alexe Florin-Alexandru, Calotă Florică Ică, Horga Maria-Gabriela, Mărculescu Dumitru, Özmen Oana-Marciana, Stănescu Vetuţa

deputati – USR:   Cristian Brian

deputati – Minoritati:    Crîstici Ognean, Firczak Iulius Marian, Manea Cătălin-Zamfir, Merka Adrian-Miroslav, Petreţchi Nicolae-Miroslav, Zisopol Dragoş Gabriel

3 COMENTARII

  1. Chiar nu v-ați prins că ăștia fac mișto de voi? Dacă la închiderea mineritului in Valea Jiului i-au ametit cu acele salarii compensatorii pe care le-au cheltuit pe televizoarele lui Copos , pe voi v-au aburit cu această făcătură de lege a pensiilor, între timp ei și-au făcut interesele și au închis încet și definitiv mineritul in Gorj. Gorjul o să fie a doua vale a plângerii. Pe weber,manta,rujan, valceanu,dian ,îi doare in cur de voi.Astia sunt satrapii Gorjului.

  2. „CULEGI CE AI SEMANAT” SAU „CUM ITI ASTERNI ASA DORMI”!
    DE CATEVA ORI AM MAI FOLOSIT
    PROVERBELE ACESTEA DAR DIN „PROSTIE NU TE TRZESTI NICIODATA ; DIN BETIE, DA” !
    ( DUPA PASTOREL…)
    VAI DE CEI INVINSI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here