Pizzerie amendată cu 10.000 lei

2229

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au aplicat, în ultima săptămână, patru amenzi în cuantum de 31.200 lei, unor operatori din Motru, Turcineşti şi Ţânțăreni.

O pizzerie a fost amendată cu 10.000 lei, pentru neîntreținerea și neigienizarea spațiului de preparare. Pavimentul avea spărturi, pereții erau cu infiltrații, iar ușa de acces prezenta zone degradate.

Tot cu 10.000 lei a fost amendat și un laborator de cofetărie-patiserie. Aici au fost identificate materii prime şi semifabricate depozitate direct pe paviment, în spațiul de producție. Totodată, nu s-a făcut dovada prezenței la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului lucrător.

Și un magazin alimentar a fost sancționat cu 10.000 lei, pentru următoarele deficiențe: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate; personalul angajat nu deținea echipament adecvat de protecție, iar fișele de aptitudini nu erau actualizate; nu s-a făcut dovada efectuării acțiunilor DDD; spațiile unității necesitau o igienizare riguroasă.

Cea mai mică amendă, de 1.200 lei, a fost dată la un bar, întrucât persoana care deservea unitatea la data controlului nu purta echipament de protecție adecvat și nu a putut face dovada existenței fișei de aptitudini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here