Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au aplicat, în ultima săptămână, patru amenzi în cuantum de 31.200 lei, unor operatori din Motru, Turcineşti şi Ţânțăreni.
O pizzerie a fost amendată cu 10.000 lei, pentru neîntreținerea și neigienizarea spațiului de preparare. Pavimentul avea spărturi, pereții erau cu infiltrații, iar ușa de acces prezenta zone degradate.
Tot cu 10.000 lei a fost amendat și un laborator de cofetărie-patiserie. Aici au fost identificate materii prime şi semifabricate depozitate direct pe paviment, în spațiul de producție. Totodată, nu s-a făcut dovada prezenței la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului lucrător.
Și un magazin alimentar a fost sancționat cu 10.000 lei, pentru următoarele deficiențe: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate; personalul angajat nu deținea echipament adecvat de protecție, iar fișele de aptitudini nu erau actualizate; nu s-a făcut dovada efectuării acțiunilor DDD; spațiile unității necesitau o igienizare riguroasă.
Cea mai mică amendă, de 1.200 lei, a fost dată la un bar, întrucât persoana care deservea unitatea la data controlului nu purta echipament de protecție adecvat și nu a putut face dovada existenței fișei de aptitudini.