Pivotul CSM-ului merge la națională

836

Ana Cătălina Ciolan (31 de ani) este a doua jucătoare de la CSM Târgu Jiu care ajunge la naționala feminină de handbal a României. După Angela Pușcaș, pivotul formației lui Liviu Andrieș a fost chemat de Florentin Pera la lot. Tricolorele vor înfrunta Croaţia pe 28 februarie, la Bistriţa, şi pe 3 martie, la Koprivnica. Meciurile contează pentru preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024. În prima grupă a preliminariilor, după două etape, România ocupă primul loc, cu 4 puncte (+43), urmată de Croaţia, 4 puncte (+24), Grecia, 0 puncte (-22) și Bosnia-Herţegovina, 0 puncte (-45). La turneul final se califică primele două clasate în fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea. Ana Ciolan a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, că este un moment special pentru ea. Handbalista nu a negat că a fost surprinsă de convocarea la prima reprezentativă și a povestit cum a primit vestea. ,,Cu entuziasm și un strop de emoție, sincer. E un pas major în cariera mea și merg să dau tot ce am mai bun, să învăț cât mai mult. Sunt pregătită să mă adaptez și să contribui la succesul echipei. Mă bucur mult că pot fi a doua jucătoare care reprezintă acest club la echipa națională. Sunt fericită, mândră si onorată în același timp. Sunt mulțumită de faptul că munca echipei și aportul meu individual au dus împreună la această convocare. Am fost total surprinsă când am aflat de convocare, nu mă așteptam! Este o onoare uriașă și, sincer, un vis care devine realitate. Abia aștept să dau tot ce am mai bun. Le sunt recunoscătoare celor care au făcut posibilă această convocare, apreciez faptul că au considerat că pot face parte din echipa națională de handbal a României și îmi doresc să reușesc să mă ridic la nivelul așteptărilor”, a declarat ,,Cioli” pentru csmtargujiu.ro.
Lotul României:
portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
extreme dreapta: Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău, Alicia-Maria Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Claudia Boiciuc (CSM Corona Braşov)
centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu Dache ( Măgura Cisnădie)
interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Angela Ştefania Stoica (CSM Bucureşti)
extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila)
pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Elena Bianca Voica (CSM Corona Braşov)
Staff tehnic: Florentin Pera – antrenor principal, Bogdan Burcea – antrenor secund, Ildiko Barbu Kerekes – antrenor cu portarii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here