Piţurcă, ,,sabotat” de Rotaru? Motivele rupturii de la Craiova

972

Victor Piţurcă a ales să părăsească, sâmbătă, Universitatea Craiova, deşi fostul manager al ,,juveţilor” îşi stabilise strategia cu care să atace anul 2020. Potrivit surselor ,,Gorjeanul”, Piţurcă ar fi vrut să tragă la titlu încă din acest sezon, şi îi pregătise patronului Mihai Rotaru o listă cu jucătorii doriţi. Cap de afiş era chiar căpitanul lui Dinamo, Dan Nistor, cu care fostul selecţioner bătuse palma încă de săptămâna trecută. La negocieri, Nistor ar fi avut surpriză să-i fie pusă în faţă altă înţelegere, iar mijlocaşul l-ar fi anunţat pe antrenor că rămâne la Dinamo. Piţurcă i-a comunicat imediat lui Rotaru că fără jucătorii doriţi nu mai continuă, dar omul ce conduce Universitatea ar fi spus că nu doreşte o campanie ,,pompoasă” de achiziţii în iarnă, ci mai degrabă în vara anului 2020. La Craiova şi-ar fi dat acordul să vină şi Gabriel Tamaş, dar şi un fundaş central polonez. ,,Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții. Am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele patru etape rămase de jucat plus play-off-ul cu șanse de a lua titlul. Am avut discuții cu patronul Mihai Rotaru, dar nu le voi face niciodată publice. Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă. Nu pot să stau și în trei luni să urmăresc fotbaliști, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau. Motivul gestului meu este cel pe care l-a anunțat și conducerea în comunicatul oficial. Nu m-au susținut pentru a putea câștiga titlul! E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Nici măcar 10-20% nu aveam șanse. Și atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB și CFR? Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană “, a declarat Piţurcă, imediat după despărţire. Interesant este că Sorin Cârţu, preşedintele clubului, susţine în continuare că Universitatea este pregătită să bage bani serioşi în transferuri şi în această iarnă, iar plecarea lui Piţurcă l-a luat prin surprindere. ,,Am rămas șocat când mi-a zis domnul Rotaru. Totul a plecat de la Piți, el nu a mai vrut să continue. E o lovitură pentru club. Totul era gândit cu el, programul, lotul… Am văzut că se vorbeşte că nu a fost susţinut să ia titlul, dar cine nu vrea la Craiova să ia titlul!? S-au investit milioane de euro în vară, acum se vor mai investi probabil vreo două milioane. E mare păcat, toți aveam planuri importante cu Piți“, a declarat Cârțu.

S-au reunit sub comanda lui Papură
Craiova şi-a reluat pregătirile, duminică, iar prima şedinţă a anului a fost condusă de fostul ,,principal”, Corneliu Papură, în Lunca Jiului.
La reunire au fost prezenţi Mirko Pigliacelli, Andrei Marinescu, Laurenţiu Popescu, Andrei Păușescu (portari); Ivan Martic, Ştefan Vlădoiu, Tiago Ferreira, Cosmin Dobre, Bălașa, Alex Mățel, Adrian Juncu, Alex Mateiu, Uros Cosic, Vali Constantin, Kamer Qaka, Antoni Ivanov, Ionuţ Popescu, Alex Cicâldău, Cristi Bărbuț, Andrei Ivan, Luis Nițu, Ştefan Baiaram, Octavian Popescu, Jovan Markovic, Vali Mihăilă, Nicuşor Bancu şi Elvir Koljic. Alţi şapte jucători se vor alătura lotului până marţi, când este programată deplasarea în Antalya: Alex Ioniță, Carlos Fortes, Mihai Roman, Bogdan Vătăjelu, Stephane Acka, Renato Kelic şi Goran Zakaric.

Şi totuşi vine Nistor!
Presa centrală a anunţat că Dan Nistor (31 de ani) va ajunge, în cele din urmă, la Craiova, unde va parafa o înţelegere pe 3 ani. Mijlocașul va avea un salariu de 14.000 de euro pe lună la gruparea din Bănie și va primi 120.000 de euro la semnătură. În schimbul său, Dinamo va încasa aproape 300 de mii de euro. Nistor este cel mai bun pasator din Liga 1 în acest sezon, fiind cotat la 1.1 milioane de euro. Fost pandur, mijlocaşul central a mai evoluat, de-a lungul carierei, la Internațional Curtea de Argeș, CS Mioveni, Evian sau CFR Cluj. Iminentul transfer al lui Nistor aruncă şi mai mult în ceaţă situaţia de la Craiova şi pune încă un semn de întrebare asupra colaborării dintre Victor Piţurcă şi Mihai Rotaru. Potrivit Gazetei Sporturilor, Mattia Montini (27 de ani), Valerică Găman (30), Boubacar Fofana (30) și Gabi Tamaș (36) ar fi fost alţi patru fotbalişti doriţi de fostul selecţioner la Craiova.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here