Piţurcă, despre jocul cu Botoşani: ,,Nu mai avem voie să greşim”

601

Universitatea Craiova trebuie să obţină victoria în runda cu numărul 19 a Ligii 1 pentru a-şi consolida poziţia de play-off. Formaţia lui Victor Piţurcă dă piept cu moldovenii de la Botoşani, echipă care vine pe ,,cai mari” după succesul cu Viitorul. Managerul din Bănie este conştient că partida va fi una extrem de dificilă, dar spune că oltenii au un grup mai valoros şi fotbaliştii săi sunt mai odihniţi, aşa că nu au scuze dacă nu vor lua cele trei puncte.„Jucăm contra Botoşaniului, o echipă care mi-a lăsat o impresie bună, chiar dacă în ultimele meciuri nu a prea câştigat sau are doar o victorie acasă cu Viitorul. Am văzut mai multe meciuri ale lor. Întâlnim o echipă care, cu siguranţă, ne va pune probleme. Este mai puţin important să mă gândesc la cei de la Botoşani. Trebuie să mă gândesc la echipa mea, care nu mai are voie să greşească, jucând şi pe teren propriu. Venim după o înfrângere care nu ne-a căzut deloc bine şi care ne-a dus mult înapoi. Cu toţii ţintim victoria şi băieţii mei sunt conştienţi de acest lucru.Universitatea Craiova este echipa mai bună şi sper să obţinem victoria, să marcăm din situaţiile pe care ni le creăm. Putem spune că avem un mic avantaj că am avut două zile în plus de odihnă. Dar nu mai are nicio importanţă când intri pe teren. Trebuie să joci de o manieră să se vadă lucrul ăsta. Craiova trebuie să-şi impună stilul ei de joc, ritmul şi să reuşim să câştigăm“, a declarat Piţurcă.Principalul Craiovei a admis că s-a hazardat în declaraţii înaintea meciului cu Sepsi, iar echipa pe care o conduce trebuie să ,,producă” mai mult fotbal şi să fie mai eficientă pe faza de atac. „În viaţă trebuie să vorbeşti cât mai puţin şi să realizezi cât mai multe. Aşa îi stă bine unui profesionist. Normal, când nu reuşeşti victorii la rând, nu reuşeşti o constanţă, te gândeşti şi la ce este mai rău. Pentru a fi în play-off trebuie să ne câştigăm meciurile care urmează şi eu sper să realizăm acest lucru. Dacă ar fi după ce îmi doresc eu, aş mai fi vrut încă vreo 15 puncte în plus şi la maniera cum am jucat ar fi trebuit să le obţinem. Mi-aş dori să câştigăm toate meciurile rămase de disputat în acest an, dar să vedem dacă e posibil că nu mai sunt aşa tare în gură acum ca la început. Acum sunt mai ponderat în declaraţii de genul ăsta. Nici nu era stilul meu, dar am avut mare încredere că se va întâmpla aşa. Vom vedea în continuare ce va fi. Jocul a fost unul bun, deci nu am de ce să mă plâng. Băieţii mei au crescut, unii chiar foarte mult, dar aştept şi mai mult de la ei şi mai ales eficienţă“, a precizat Piţurcă.Tehnicianul a mai spus că echipa se va întări în iarnă. ,,Orice club, când vine sfârşitul unui sezon încearcă să-şi aducă anumiţi jucători pe posturile deficitare. Încearcă să aducă jucători care să crească nivelul valoric al echipei. Şi noi ne gândim la lucrul ăsta, căutăm, dar deocamdată nu avem nimic concret“, a menţionat Victor Piţurcă.

Vlădoiu: ,,Ne aşteaptă un meci foarte greu”
Tânărul Ştefan Vlădoiu (20 de ani) ar putea fi titular în meciul cu Botoşani. Alex Măţel a fost folosit fundaş dreapta la Sepsi, o poziţie pe care Ivan Martic a început sezonul.
,,Eu am plecat cu a treia şansă la titularizare, dar m-am pregătit destul de bine şi, cu toate că ceilalţi colegi au mai multă experienţă, am jucat. M-a ajutat foarte mult şi regula Under 21. Cred că ăsta a fost primul lucru care a contat. Primul meu gând, atunci când intru în teren, este să-mi fac treaba ca fundaş. Din punct de vedere ofensiv mai am de lucrat“, a spus Vlădoiu.
Fotbalistul a vorbit şi despre importanţa partidei cu Botoşani, dar şi despre bătălia din vârful clasamentului. ,,Suntem conştienţi că o să ne aştepte un joc foarte greu cu cei de la Botoşani. Cred că au o echipă foarte bună din punct de vedere al atacului, au jucători de viteză. Noi trebuie să ne facem treaba bine, pentru că totul depinde de noi în acest meci. Cred că a fost a treia etapă în care şi noi, dar şi CFR şi Viitorul ne-am încurcat. Cred că meritam să luăm mai multe puncte în anumite meciuri, cum ar fi cu Iaşi, Clinceni, Sepsi, dar ne dorim să câştigăm maximum în următoarele jocuri“, a explicat Vlădoiu.Partida Universitatea Craiova – FC Botoşani se va disputa joi, 5 decembrie, de la ora 18.00, pe stadionul „Ion Oblemenco”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here