Piţian: „Campania de vaccinare antigripală s-a încheiat!”

298

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că s-a finalizat campania de vaccinare antigripală din sezonul rece 2013-2014. Elena Piţian, purtătorul de cuvând al DSP a precizat că au fost utilizate aproape toate cele 6.500 de doze de vaccinuri. De asemenea, Piţian a mai precizat că nu a fost confirmat niciun caz de gripă, la nivelul judeţului nostru.

Campania de vaccinare antigripală din acest an a fost un succes, după cum menţionează reprezentanţii DSP. La începutul lunii decembrie 2013, 6.500 doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţul nostru. Campania a demarat în forţă, astfel că în prezent sunt imunizate peste şase mii de persoane, rămânând neutilizate în jur de o sută de doze. „Tranşa de vaccinuri care a ajuns la noi a fost de 6.500 doze. S-au vaccinat peste 6.400 persoane. Campania de vaccinare s-a încheiat, în judeţul nostru rămânând neutilizate doar în jur de 100 de doze”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

DSP Gorj a solicitat 27.700 doze de vaccin antigripal
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a solicitat nu mai puţin de 27.700 doze de vaccin antigripal. Deocamdată, în judeţul nostru a ajuns o primă tranşă – 6.500 vaccinuri. „Pentru campania din acest an am solicitat 27.700 de doze de vaccin antigripal. Pentru copii avem nevoie de 1.247 doze de vaccin, 226 pentru gravide, 2.662 doze pentru cadre medicale, 707 pentru persoanele din instituţiile de ocrotire, 8.800 pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani şi 14.000 doze pentru persoane de peste 65 de ani”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Vaccinul antigripal se adresa tuturor cetăţenilor, însă această campanie a vizat, cu precădere, anumite categorii de persoane. Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.
Campania de imunizare s-a derulat prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here