Pistol: “Nu consider că trebuie să îmi demolez partea de gard pentru că sunt în legalitate!”

616

Reîntors în Târgu-Jiu, după ce a fost plecat mai mult timp din localitate, Lucian Horațiu Pistol, persoana reclamată în legătură cu construcția acelui gard de la Stroiești, a replicat, anunțând, în primă fază, că a contestat procesul verbal întocmit de ABA Jiu, în legătură cu construcția sa. Acesta susține, de asemenea, că deține certificat de urbanism și autorizație pentru locuință și pentru împrejmuirea proprietății din Stroiești, încă de anul trecut, ultimul document primit de la Primăria Arcani fiind doar unul de informare.

În ce privește construcția, proprietarul nu are de gând să o demoleze, deoarece susține că este în interiorul proprietății, iar Apele Române ar trebui, în opinia sa, chiar să-și refacă zona de protecție, întrucât apa i-a luat din teren. Pistol demonstrează, cu documente, că a sesizat ABA Jiu, Ministerul Mediului, Ministerul Apelor, Apele Române, SGA Gorj, în legătură cu faptul că pârâul Sohodol îi erodează din teren. “Am rămas surprins când am văzut că, în lipsa mea, la adresa proprietății mele din Stroiești, s-au făcut mai multe reclamații, susțin eu nefondate, la instituții cărora eu, în ultimii ani, le-am trimis nenumărate adrese prin care le solicitam refacerea albiei pârâului, în zona proprietății mele, deoarece 14 metri din terenul meu au dispărut, terenul fiind erodat de Sohodol. Instituțiile abilitate nu mi-au oferit un răspuns la adresele mele, în schimb, au răspuns favorabil la reclamațiile nenumărate la adresa construcției mele, fără a face niciun fel de măsurători la fața locului”, a declarat Lucian Horațiu Pistol.

Proprietarul menționează că a realizat un dig de protecție pentru ca apa să nu-i mai ia din proprietate, construcție care a fost reclamată pe motiv că este realizată în zona de protecție a pârâului amintit. “Am fost astfel obligat să răspund cu plângeri penale la adresa celor care m-au reclamat nefondat, considerând că sunt hărțuit și mi se violează constant viața privată. Mai mult, reclamanții mi-au încălcat proprietatea mea, fapt interzis de lege, postând pe o rețea de socializare fotografii din interiorul proprietății mele. Mă văd obligat să dau în judecată instituțiile care m-au amendat, deoarece eu dețin de la APM Gorj, încă din 22 martie 2016, un aviz favorabil pentru începerea lucrărilor în care se specifică faptul că viitoarea construcție nu va încălca prevederile OUG nr.57/2007”, a completat Pistol.
Proprietarul susține, de asemenea, că Primăria Arcani, a acționat, în opinia sa, conform legii și a documentelor pe care acesta le-a depus la sediul instituției publice. “Construcția mea nu poate fi demolată decât în baza unei hotărâri definitive și irevocabile a instanței de judecată”, a conchis proprietarul, pregătit să se confrunte cu orice organism care ar putea să-i afecteze în vreun fel proprietatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here