Pisc s-a clonat pentru a conduce şi SE Turceni

395

Directorul Ion Pisc a fost mandatat de către Directoratul CEO să conducă, din septembrie, şi Sucursala Turceni a companiei, asta deoarece problemele de acolo nu mai sufereau amânare, iar Laurenţiu Ciurel nu agrea un director care se dorea promovat acolo de la nivelul Ministerului Energiei. Ciurel a preferat astfel să-l mute pe Pisc, în acte, la Turceni, dar să-i lase posibilitatea să conducă şi la Rovinari, loc în care actualul director spune că încă trasează periodic instucţiuni, în şedinţele operative. Pisc şi-ar dori să revină cât mai repede la Rovinari, asta şi pentru că problemele lăsate în urmă de Corneliu Diţescu sunt mai mari decât şi-a imaginat, dar a rămas campat la Turceni cel puţin până pe 30 noiembrie.

Pisc nu este de acord cu soluţia acceptată de Directorat, adică aceea că este singurul capabil din CEO care poate pune lucrurile la punct la SE Turceni. Cu toate acestea s-a supus ordinului şi şi-a mutat activitatea principală la sucursala Turceni, în timp ce SE Rovinari l-a pus pe pilot automat. Şi-a lăsat directorul tehnic, finul lui Ciurel, să răspundă în lipsa sa, dar Pisc a rămas însă factor decisiv atât la Rovinari, cât şi la Turceni, acesta recunoscând vineri că încă conduce şedinţele operative, periodic, la sucursala unde a lucrat în ultimii ani.
,,Dacă nu veneam aici, se putea ca, despre Grupul 7 să vorbim de el abia la Paşti”, a susţinut, vineri, Ion Pisc arătând jurnaliştilor că investiţia este mult întârziată iar el a făcut un obiectiv din finalizarea lucrării.
Grupul 7 nu este singura problemă urgentă a SE Turceni, iar realitatea de la sucursală a fost cea care l-a făcut pe Pisc să accepte şi ceea ce nu dorea. ,,Eu nu am vrut să vin aici. S-a insistat mai mult, este şi o decizie a Directoratului în acest sens. Mi s-a spus că sunt probleme, dar şi faptul că sunt în măsură să le rezolv. Mi s-a spus că sunt chiar singurul care le pot rezolva, lucru cu care nu am fost de acord. Dar vă spun că sunt probleme, iar atunci când o să plec sper să nu mai fie problemele astea.(..) Eu sunt în schemă director la Rovinari, nu mi-a luat nimeni postul sau locul! Aici am decizie pe o perioadă care s-a prelungit, recunosc. Eu sunt numit director cu delegare la SE Turceni, nu că am fost mutat de acolo, iar postul meu s-a luat. Există o echipă de conducere şi când nu sunt acolo, există o echipă care îmi ţine locul. De obicei intră directorul tehnic, pentru că pe documente există două semnături.(..) Să ştiţi că o dată sau de două ori pe săptămână, la ora 07.00, fac operativă şi cu colegii de la Rovinari, apoi revin aici şi stau şi până la zece seara”, a conchis directorul.
Anamaria Stoica

În sucursală se vehiculează însă că la Turceni, de la nivelul Ministerului Energiei, s-a dorit promovarea unui doljean la cârma sucursalei, respectivul fiind susţinut de PLR Dolj pentru funcţie, organizaţia fiind condusă de către deputatul de Gorj, Ion Cupă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here